Νταβούτογλου προς Σαρκοζί: «Μην πιέζεις την τύχη σου με την Γενοκτονία» - iefimerida.gr

Νταβούτογλου προς Σαρκοζί: «Μην πιέζεις την τύχη σου με την Γενοκτονία»

Αχμέτ Νταβούντογλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ασυνήθιστη διπλωματική γλώσσα εκφράστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί σχετικά με το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων προειδοποιώντας τον να μην «πιέζει την τύχη του».

ακύρωση Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου ήταν η από το Συνταγματικό Συμβούλιο ενός πρώτου νόμου σχετικά με την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας.

«Ο Σαρκοζί έχει ήδη πιέσει πολύ την τύχη του. Αν την πιέσει κι άλλο, αυτή τη φορά θα περάσει σαν μια κήρυξη πολέμου στη γαλλική κουλτούρα, στο γαλλικό δίκαιο και στο γαλλικό κράτος δικαίου», δήλωσε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

«Προηγουμένως κήρυξε τον πόλεμο στην ελευθερία της άποψης και στην Ιστορία. Τώρα θα έχει κηρύξει έναν ανοικτό πόλεμο με το Συνταγματικό Συμβούλιο», συνέχισε ο υπουργός, ενώ άφησε «παράθυρο» για άρση των κυρώσεων από την πλευρά της Τουρκίας σε περίπτωση που η Γαλλία αναθεωρήσει τη στάση της.

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Συντονισμού των Αρμενικών Οργανώσεων της Γαλλίας μίλησε «για συνθηκολόγηση του Συνταγματικού Συμβουλίου μπροστά στην επέμβαση της Τουρκίας».

«Το Συνταγματικό Συμβούλιο συνθηκολόγησε μπροστά στην επέμβαση της Τουρκίας, το ανυπόφορο λόμπι της οποίας στους εκλεγμένους αξιωματούχους μας κατέστρεψε την ανεξαρτησία των θεσμών μας. Είναι ως εκ τούτου θεμιτό να αναρωτηθούμε για την αμεροληψία ορισμένων μελών του Συνταγματικού Συμβουλίου, πιο ευαίσθητων στις σειρήνες του Βοσπόρου παρά στα νόμιμα αιτήματα των συμπολιτών τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ