Για μετά τον Μάρτιο η αλλαγή πολιτικής από την ΕΚΤ - iefimerida.gr

Για μετά τον Μάρτιο η αλλαγή πολιτικής από την ΕΚΤ

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την επόμενη εβδομάδα την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΕΚΤ έστειλαν σήματα ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί στις αρχές του νέου έτους να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει την νομισματική της πολιτική, ειδικά την υπόσχεση της να συνεχίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι ο πληθωρισμός να επιστρέψει στον στόχο.

Αυτό οδήγησε πολλούς επενδυτές να αναμένουν την πρώτη αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο, ενώ προκάλεσε μια άνοδο του ευρώ σε υψηλό τριών ετών έναντι του αμερικάνικου δολαρίου.

Αλλά τρεις πηγές από ή κοντά στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ ανέφεραν πως οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην μελλοντική καθοδήγηση θα γίνει αργότερα, με τη συνάντηση του Μαρτίου ως την πιο πιθανή επιλογή.

«Χρειαζόμαστε πιο ενδελεχή ανάλυση προτού κάνουμε μια οποιαδήποτε αλλαγή» σημείωσε η πηγή. Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Αν και οι πηγές επισήμαναν πως το ισχυρότερο ευρώ ήταν μια απόδειξη της ισχύος της οικονομίας της ευρωζώνης, προειδοποίησαν ότι οι επενδυτές αντέδρασαν υπερβολικά στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ νομισματική πολιτική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ