Το βρετανικό Κοινοβούλιο ανοίγει την τραπεζαρία του για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου [εικόνες] - iefimerida.gr

Το βρετανικό Κοινοβούλιο ανοίγει την τραπεζαρία του για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου [εικόνες]

Το βρετανικό Κοινοβούλιο. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και πολλοί είναι αυτοί που προγραμματίζουν ήδη πώς θα περάσουν το βράδυ τους. Προτιμάτε ένα δείπνο με το φως των κεριών, κλάμπινγκ ή απλά να μείνετε σπίτι;

Το βρετανικό Κοινοβούλιο ανοίγει την τραπεζαρία του για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Φέτος, όμως υπάρχει και μία ακόμη επιλογή. Πώς θα σας φαινόταν ένα δείπνο στο βρετανικό Κοινοβούλιο;

Δε χρειάζεται να βγαίνετε με κάποιον βουλευτή για να αποκτήσετε πρόσβαση, καθώς οι αίθουσες της τραπεζαρίας στη Βουλή των Κοινοτήτων θα ανοίξουν στο κοινό για την περίσταση.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο ανοίγει την τραπεζαρία του για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Για 3 ημέρες τον Φεβρουάριο – συμπεριλαμβανομένης της πιο ρομαντικής (υποτίθεται) νύχτας του έτους – θα σερβίρει ένα μενού εμπνευσμένο από τον Τσόρτσιλ, που περιλαμβάνει μαι πουτίγκα από σοκολατένια πούρα.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο ανοίγει την τραπεζαρία του για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το μενού κοστίζει 45 λίρες για μεσημεριανό γεύμα ή 65 λίρες για δείπνο και αναμφισβήτητα θα είναι μια πολύ βρετανική υπόθεση.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο ανοίγει την τραπεζαρία του για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε: «Στο πλαίσιο του προγράμματος για την αύξηση της σύνδεσης του κοινού με το Κοινοβούλιο, η Βουλή των Κοινοτήτων είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει την ευκαιρία για ένα δείπνο στο υπέροχο περιβάλλον μιας από τις μεγαλύτερες τραπεζαρίες της, την Members' Dining Rooms για γεύμα και δείπνο, με εποχιακά υλικά από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που συνδυάζονται με εξαιρετική παρουσίαση και κομψότητα». Και προσθέτει: «Φτιαγμένο από την ομάδα μας με βραβευμένους σεφ, το μενού είναι κομψό και γιορτάζει την εξαιρετική βρετανική κουζίνα με έμφαση στα εποχιακά υλικά».

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από μια σειρά παρόμοιων δείπνων στο κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια, την περίοδο που είναι σε διακοπές και αποτελεί μέρος ενός συνεχούς σχεδίου αύξησης των κερδών, ώστε οι φορολογούμενοι να μην χρειάζεται πλέον να πληρώνουν για την διατήρηση και συντήρηση του χώρου.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο ανοίγει την τραπεζαρία του για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η συγκεκριμένη τραπεζαρία άνοιξε για πρώτη φορά το 1871 και οι τοίχοι της είναι γεμάτοι με έργα τέχνης με πολιτικό ύφος.

Ο πολυέλαιος στο μπαρ Pugin Room εντο του Κοινοβουλίου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να απολαύσουν ένα ποτό στο μπαρ Pugin Room, με τον κρυστάλλινο πολυέλαιο που τέθηκε σε λειτουργία από τον 16ο κόμη του Σρεσμπουρι.

Φωτογραφίες: parliament.uk

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ