Σε λίγο στη Βουλή ο Άκης - iefimerida.gr

Σε λίγο στη Βουλή ο Άκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σε λίγο στη Βουλή η προσέλευση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ 'Ακη Τσοχατζόπουλου, που θα μιλήσει για την πολύκροτη υπόθεση με τα υποβρύχια.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος θα βρεθεί ενώπιον των πρώην συντρόφων του, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει νέες εσωκομματικές αναταράξεις που θα προκληθούν όχι μόνο από τα λεγόμενα του πρώην υπουργού και τα πρόσωπα που πιθανά θα κατονομάσει και θα εμπλέξει στην υπόθεση, αλλά κυρίως από τυχόν διαφοροποίηση μερίδας των συναδέλφν του κατά την μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που θα φέρει σε δύσκολη θέση την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη πλευρά, το πολιτικό σύστημα δεν έχει πολλά περιθώρια να χάσει και αυτή την ευκαιρία να αποδείξει τη βούλησή του να τιμωρήσει τους ενόχους του σκανδάλου των υποβρυχίων, καθώς η αποτυχία του να το κάνει σε άλλες υποθέσεις στο παρελθόν, το έχει απαξιώσει πλήρως στα μάτια των πολιτών, πράγμα που καθίσταται πασιφανές μέσα από σειρά τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος, στην ομιλία του, θα χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται όσα έχει να πει για τυχόν 'συλλογικές ευθύνες' της τότε κυβέρνησης Σημίτη, ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείονται αντιδράσεις που θα περιπλέξουν περαιτέρω την ήδη ταραγμένη εσωκομματική ισορροπία στο ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, τυχόν απώλειες στην ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής -κάτι που ευνοεί η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας- μια και ο Άκης Τσοχατζόπουλος διατηρεί στενούς δεσμούς με μερίδα νυν βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, θα προκαλέσει νέες αναταράξεις, πολλών δε μάλλον που μπορεί να οδηγήσει σε νέες υπόνοιες για συγκάλυψη σκανδάλου. Από την πλευρά του πάντως, ο πρώην υπουργός φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει και ο ίδιος τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να έρθουν 'όλα στο φως', αλλά και να καταθέσει λεπτομέρειες που θα πάρουν πιθανώς 'μαζί του στον πάτο' και άλλους...

Ενδιαφέρον πάντως έχουν και ορισμένα ερωτήματα που παραμένουν προς το παρόν αναπάντητα, σε περίπτωση σύστασης της επιτροπής. Αν για παράδειγμα θα κληθούν ως μάρτυρες όλα τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ που έλαβε την απόφαση για την αγορά των υποβρυχίων, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ή τι θα συμβεί με τους μεταγενέστερους υπουργούς, υπόθεση που θα απασχολήσει την Επιτροπή Αμυντικών Υποθέσεων από την ερχόμενη Δευτέρα. Ο κ.Τσοχατζόπουλος πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να πάρει επάνω του τις 'αμαρτίες' άλλων, δεδομένου μάλιστα ότι η παραλαβή των υποβρυχίων δεν έγινε επί των ημερών του...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ