«Η Ελλάδα δεν παραδειγματίστηκε από την Αργεντινή ούτε στη χρεοκοπία» - iefimerida.gr

«Η Ελλάδα δεν παραδειγματίστηκε από την Αργεντινή ούτε στη χρεοκοπία»

CNBC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Αργεντινή δυστυχώς δεν έχει αποτελέσει παράδειγμα για την Ελλάδα ακόμα στο πως να διαχειριστεί μία χρεοκοπία» σημείωσε ο Ρόμπερτ Σαπίρο, μέλος της task force για την λατινοαμερικανική χώρα.

«Η πολιτική της συνεχώς αυξανόμενης λιτότητας το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη, βαθαίνοντας την ύφεση και τελικά επιβαρύνει έτι περαιτέρω τις ελληνικές προοπτικές για ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Σαπίρο μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Μάλιστα, το μέλος της task force που ήταν υπεύθυνη για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής επισήμανε πως «από την άλλη πλευρά, η έξοδος της χώρας από το ευρώ ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για ένα νέο κόσμο, ο οποίος όμως δυστυχώς αποτελεί αχαρτογράφητα νερά. Δε μπορούμε επομένως να έχουμε ασφαλείς προβλέψεις των συνεπειών μίας τέτοιας προοπτικής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ