Εκοψαν και το δεύτερο πόδι του μοντέλου που έπαθε τοξικό σοκ από ταμπόν -Η νέα ζωή της [εικόνες] - iefimerida.gr

Εκοψαν και το δεύτερο πόδι του μοντέλου που έπαθε τοξικό σοκ από ταμπόν -Η νέα ζωή της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά δεν κατάφερε να σωθεί το δεύτερο πόδι της. Οι γιατροί τής έκοψαν και το αριστερό πόδι. Είχε προηγηθεί, πριν μερικά χρόνια, ο ακρωτηριασμός του δεξιού ποδιού της, λόγω τοξικού σοκ που προκλήθηκε από τη χρήση ενός ταμπόν.

Ο λόγος για το μοντέλο Λόρεν Βάσερ, ετών 29.

Η ίδια η Βάσερ ανακοίνωσε τον ακρωτηριασμό του αριστερού της ποδιού της ποστάροντας μια εικόνα της από το κρεβάτι του νοσοκομείου με την Αμι Πάρντι, μοντέλο, ηθοποιό και παραολυμπιονίκη σνοουμπόρντερ.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) στις 14 Ιαν, 2018 στις 11:16 πμ PST

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Rovero (@camraface) στις 14 Ιαν, 2018 στις 10:50 πμ PST

Η φίλη της, Τζένιφερ Ροβέρο, από την άλλη δεν σταμάτησε να ποστάρει εικόνες με την Βάσερ στο νοσοκομείο και να κρατά ενημερωμένους τους φανς της κατά τη διάρκεια της δεύτερης αυτής σοβαρής και επίπονης εγχείρησης.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Rovero (@camraface) στις 15 Ιαν, 2018 στις 2:07 μμ PST

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Rovero (@camraface) στις 15 Ιαν, 2018 στις 1:52 μμ PST

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Rovero (@camraface) στις 11 Ιαν, 2018 στις 11:12 πμ PST

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Rovero (@camraface) στις 11 Ιαν, 2018 στις 7:11 πμ PST

«Παιδιά, συνέρχεται! Βγήκε από το χειρουργείο! Οι γιατροί με κάλεσαν και μου είπαν ότι όλα πήγαν καλά», έγραψε η Ροβέρο πριν μερικές ημέρες στο Ιnstagram.

Η Αμερικανίδα το 2012 υπέστη τοξικό σοκ καθώς χρησιμοποιήσε σε περίοδό της, ένα ταμπόν.

Το τοξικό σοκ είναι σπάνιο, αλλά απειλητικό για τη ζωή. Προκαλείται από βακτήριο που εισέρχεται στο σώμα και απελευθερώνει επιβλαβείς τοξίνες. Και μπορεί να είναι θανατηφόρο, αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα.

Η Βάσερ εμφάνισε συμπτώματα γρίπης τα οποία κατέληξαν σε καρδιακή προσβολή που την έριξε σε κώμα.

Η γάγγραινα άρχισε να «τρώει» και τα δυο της πόδια και έτσι άμεσα ακρωτηριάστηκε το δεξί της πόδι, κάτω από το γόνατο. Τώρα όμως, πέντε χρόνια μετά, χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί και το αριστερό της πόδι.

Οι γιατροί ήδη από το 2012 της συνέστησαν να ακρωτηριάσει και τα δυο της πόδια. Ωστόσο, η Βάσερ, γεννημένη survivor αποφάσισε να προσπαθήσει τουλάχιστον για να σώσει το αριστερό της πόδι.

Ηδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η ίδια, αποκάλυψε ότι η προσπάθειά της δεν είχε αίσιο τέλος. «Πονάω καθημερινά», έγραψε τότε και προσέθεσε: «Εχω ένα χρυσό πόδι για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανη, αλλά το αριστερό μου πόδι έχει ένα ανοιχτό έλκος, δεν έχει φτέρνα, δάχτυλα. Με τα χρόνια το σώμα μου παράγει πολύ ασβέστιο, το οποίο προκαλεί ανάπτυξη των οστών μου σε αυτό το πόδι. Βασικά ο εγκέφαλός μου δίνει στα δάχτυλα των ποδιών μου εντολή να μεγαλώσουν και φθάσαμε στο σημείο να χρειάζομαι χειρουργείο για να κόψω το κόκκαλό μου γιατί είναι αδύνατο να περπατάω. Σε λίγους μήνες αναπόφευκτα θα ακρωτηριάσουν και το άλλο μου πόδι. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό», έγραψε τότε στο InStyle.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Rovero (@camraface) στις 21 Δεκ, 2017 στις 10:03 πμ PST

Σε μια ανάρτηση λίγο πριν την ακρωτηριασμό, η Βάσερ, φάνηκε αισιόδοξη για το μέλλον της.

«Η ζωή πρόκειται να γίνει τόσο διαφορετική, και πάλι. Είμαι σε καλή διάθεση, όμως, και έτοιμη να γράψω το επόμενο κεφάλαιο», έγραφε.

Μετά τον πρώτο της ακρωτηριασμό, η Βάσερ, αφιέρωσε όλο το χρόνο της για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το τοξικό σοκ, συμπεριλαμβανομένων και των πιθανών κινδύνων χρήσης του ταμπόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ