Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου σήμερα, για τον υπό παραίτηση Ζουράρι - iefimerida.gr

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου σήμερα, για τον υπό παραίτηση Ζουράρι

To πολυνομοσχέδιο «πέρασε» από τη Βουλή και αυτό που απομένει να λυθεί είναι το θέμα με τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι που δημιουργήθηκε μετά τις πεζοδρομιακές εκφράσεις και τις ύβρεις που εξαπέλυσε κατά του Ολυμπιακού και του Αρη.

Κατά πληροφορίες του iefimerida ο κύριος Τσίπρας - μετά το πέρας της ψηφοφορίας χθες, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπό παραίτηση υπουργό Κώστα Ζουράρι, η «τύχη» του οποίου θα κριθεί στην κατ’ιδίαν συνάντηση που όπως όλα δείχνουν θα έχει σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με τον πρωθυπουργό.

Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, αν η όποια αλλαγή θα γίνει εδώ και τώρα ή αν θα ενσωματωθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό που οι κυβερνητικοί τοποθετούν σε γενικές γραμμές μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Στην Κύπρο ο Τσίπρας

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναχωρεί για τη Λευκωσία όπου και θα πάρει μέρος στην τριμερή Σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας. Στην ατζέντα,θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • το μέλλον της περιοχής και ειδικότερα
  • το συριακό ζήτημα και το προσφυγικό
  • το παλαιστινιακό
  • το Ιράκ
  • το Κυπριακό   
  • οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ιορδανία και η ανάγκη στήριξης της τελευταίας, λόγω του μεγάλου βάρους που σηκώνει λόγω του προσφυγικού
  •  διμερείς οικονομικές, ενεργειακές και μορφωτικές σχέσεις Ελλάδας-Ιορδανίας (σημειώνεται ότι επιφανή στελέχη της Ιορδανικής ελίτ (Πολιτικοί, στρατιωτικοί και διπλωμάτες) έχουν φοιτήσει στην Ελλάδα και είναι ελληνόφωνοι. Ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο αντιπρόεδρος της Ιορδανικής Βουλής που είναι ελληνόφωνος. Η ελληνική πλευρά , τέλος,  στηρίζει και θέλει να συνεχιστεί αυτή η σχέση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ