Η «μαύρη χήρα» της Κυανής Ακτής -Σκότωνε και δηλητηρίαζε ηλικιωμένους συντρόφους της για την περιουσία τους - iefimerida.gr

Η «μαύρη χήρα» της Κυανής Ακτής -Σκότωνε και δηλητηρίαζε ηλικιωμένους συντρόφους της για την περιουσία τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πατρίσια Νταγκόρν κατηγορείται ότι σκότωσε δύο ηλικιωμένους άνδρες για τα χρήματά τους και ότι δηλητηρίασε δύο ακόμη.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε στη Νίκαια η δίκη της Γαλλίδας που την αποκαλούν «μαύρη χήρα της Κυανής Ακτής». Στις αναφορές της αστυνομίας την περιγράφουν ως παραδόπιστη και αδίστακτη γυναίκα, που εκμεταλλευόταν τα τρυφερά αισθήματα των ηλικιωμένων και πλούσιων εραστών της.

Κατηγορείται για δολοφονία, δηλητηρίαση και χορήγηση επιβλαβών ουσιών. Ο εισαγγελέας είπε ότι η Νταγκόρν δηλητηρίαζε κατά συρροήν, αποπλανούσε τα ηλικιωμένα θύματά της και άρπαζε τις περιουσίες τους, ενώ τους έδινε κρυφά φάρμακα για να τους αποδυναμώσει. Παράλληλα, απαίτησε τη μέγιστη ποινή, δηλαδή ισόβια.

Η Νταγκόρν ήδη εκτίει πενταετή ποινή φυλάκισης για κλοπή, απάτη και απαγωγή, ενώ αρνείται τις κατηγορίες. Ο δικηγόρος της υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για να καταδικαστεί.

Οι πρώτες υποψίες άρχισαν να πέφτουν πάνω της τον Ιούλιο του 2011, όταν βρέθηκε το άψυχο σώμα του Νεφέλ, ενός 60χρονου άνδρα, σε μία λίμνη αίματος σε διαμέρισμα στη Νίκαια. Η Νταγκόρν ζούσε μαζί του, αλλά η αστυνομία κατέληξε πως δεν υπήρχαν αποδείξεις που να τη συνδέουν με τον θάνατό του.

Ενα χρόνο αργότερα, η Νταγκόρν κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε στον 87χρονο Ρομπέρ Μαζερό, ο οποίος της επέτρεπε να μείνει μαζί του, με αντάλλαγμα τις μεταξύ τους σεξουαλικές επαφές. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν αυτή την υπόθεση- για την οποία η Νταγκόρν καταδικάστηκε σε 5 χρόνια το 2013- βρήκαν μπουκάλια με Valium και έγγραφα με τα ονόματα δεκάδων ανδρών, που περιελάμβαναν τραπεζικά στοιχεία, μπλοκ επιταγών και ταυτότητες.

Οταν η αστυνομία άρχισε να επανεξετάζει άλυτες υποθέσεις της περιοχής, «έπεσαν» στην υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου του Φρανσέσκο Φιλιπόνε. Το σώμα του 85χρονου είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη, στο μπάνιο του σπιτιού του, τον Φεβρουάριο του 2011. Επίσης ανακάλυψαν ότι λίγο πριν εντοπιστεί το πτώμα του, η Νταγκόρν είχε εξαργυρώσει επιταγή 21.000 ευρώ από τον ίδιο. Στην αστυνομία ισχυρίστηκε ότι της είχε δώσει τα χρήματα για να ανοίξει ένα κοσμηματοπωλείο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η γυναίκα αυτή είχε γνωρίσει τουλάχιστον 20 άνδρες στην Κυανή Ακτή το 2011 και το 2011, κατά κύριο λόγω μέσω γραφείου γνωριμιών, αλλά και με αγγελίες σε τοπικές εφημερίδες, ή πλησιάζοντας ηλικιωμένους στον δρόμο.

Ο Ζαν Μισέλ Πρετρ, εισαγγελέας της Νίκαιας, περιέγραψε την κατηγορούμενη ως μία εκμεταλλεύτρια και πλανεύτρα. «Κέρδιζε την εμπιστοσύνη αυτών των ανδρών, τους έπαιρνε τα χρήματα και τελικά επεξεργαζόταν το πώς θα τους εξαφανίσει».

Η Νταγκόρν κατηγορείται ακόμη ότι έδωσε συνταγογραφούμενα φάρμακα στους Ανιέ Πισιότα, 82 ετών σήμερα, και Ρομπέρ Βο, 91 ετών, για να τους αποδυναμώσει. Ο τελευταίος είπε στην αστυνομία πως πίστευε ότι η Νταγκόρν ήταν η μεγάλη του αγάπη. Ομως, η υγεία του επιδεινώθηκε ανησυχητικά μετά τη γνωριμία τους. Αλλα θύματα είπαν ότι ξαφνικά ένιωθαν σύγχυση, στο σημείο να χάνουν τις αισθήσεις τους και ισχυρίστηκαν ότι εκείνη εκμεταλλευόταν την αδυναμία τους για να τους πείσει να υπογράφουν επιταγές, να καλύπτουν τα χρέη της ή να αλλάξουν τη διαθήκη τους.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ