Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

«Η χαμένη τέχνη του ταξιδιού» στον Ιανό

Οι εκδόσεις Παπαζήση και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του καθηγητή στο ΤΕΙ Αθήνας Στέλιου Βαρβαρέσου «Η χαμένη τέχνη του ταξιδιού από τον ταξιδιώτη στον τουρίστα. Ένας εναλλακτικός οδηγός αναζήτησης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χάρης Κοκκώσης, καθ. Χωροταξίας και Πολεοδομίας στο Παν. Θεσσαλίας, ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, οδηγός βουνού (ο πρώτος Έλληνας Ορειβάτης που πάτησε στην κορυφή του Έβερεστ), ο Πάρις Τσάρτας καθ. Τουριστικής Ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και ο Θύμιος Κάκος δημοσιογράφος-σκηνοθέτης ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Περικλής Λύτρας, καθηγητής Τουρισμού, αν. πρύτανης ΤΕΙ Αθήνας. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

«Μικρές Εισαγωγές» με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου στο Public στο Σύνταγμα

Με αφετηρία τη νέα συλλογή βιβλίων αναφοράς «Μικρές Εισαγωγές» των εκδόσεων Παπαδόπουλος, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου συζητά για τον ρόλο της γυναίκας εργαζόμενης στη σύγχρονη κοινωνία. Καλεσμένοι η Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο Αριστείδης Χατζής. Στο Public στο Σύνταγμα, αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Αφιέρωμα στον David Bowie στον Ιανό

Μια μουσική βραδιά προς τιμήν του εκκεντρικού πρίγκιπα της ποπ David Bowie που με το μοναδικό ταλέντο και την εκρηκτική προσωπικότητά του κατάφερε να σημαδέψει γενιές και γενιές. Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Wendy Leigh «Βιογραφία Bowie» σε μετάφραση Ιόλης Σίμου και επιμέλεια-πρόλογο Γιώργου Βουδικλάρη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αστάρτη. Θα μιλήσουν ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας, η μουσική παραγωγός Κατερίνα Καφεντζή aka KAFKA, ο μουσικός συντάκτης Σάκης Δημητρακόπουλος και η μεταφράστρια του βιβλίου Ιόλη Σίμου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο υπεύθυνος των εκδόσεων Αστάρτη Γιώργος Βουδικλάρης. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει live-αφιέρωμα στον David Bowie από από μέλη της Ηeroes-A David Bowie Tribute Band (Αλέξανδρος Λιβιτσάνος πιάνο, Γιώργος Βασιλάτος κιθάρα, Lou is φωνή, Γιώργος Μπίλιος φωνή). Στον Ιανό, στις 10 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ο Γιάννης Σπανδώνης στο wine bar Monk

Οι εκδόσεις Ωκεανός παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιάννη Σπανδώνη «Τα δόντια του δράκου». Θα μιλήσουν η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, ο Νίκος Κυριαζής, καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Ελένη Κεκροπούλου, εκδότρια των Εκδόσεων Ενάλιος-Ωκεανός. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Τζένη Καλλέργη, ηθοποιός και συγγραφέας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά, με jazz διάθεση, η Belice (φωνή) και ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο). Στο wine bar Monk,, στις 7 το βράδυ (Καρόρη 4, πλατεία Αγίας Ειρήνης)

Ο Δημήτρης Φύσσας στο Έναστρον

Οι εκδόσεις της Εστίας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Δημήτρη Φύσσα «Μουσείο λαογραφίας». Μια ξεχωριστή εκδήλωση με 18 αναγνώστες και συντονιστή τον συγγραφέα. Ολιγόλεπτα αποσπάσματα από κεφάλαια του βιβλίου θα διαβάσουν οι: Σωτήρης Μετεβελής, ιστορικός, εκδόσεις «Εστία», Όλγα Αυγουστάτου, φιλόλογος, αρθρογράφος, Ξενοφών Μπρουντζάκης, συγγραφέας, δημοσιογράφος, εκδότης της «Ποικίλης στοάς», Γιάννης Λασηθιωτάκης, ζωγράφος, Νίκος Δήμου, πεζογράφος, ποιητής, δοκιμιογράφος, Βαγγέλης Τζερμιάς, ζωγράφος, Ζωή Καραμήτρου, Δρ Νομικής, αρθρογράφος, Νόνη Καραγιάννη, δημοσιογράφος, διευθύντρια του «Αθήνα 9,84», Μαργαρίτα Κωτσίνη, επιμέλεια εκδόσεων, «Καλειδοσκόπιο», «Κάπα Εκδοτική», Πέτρος Μιχάλης, εκδότης των «ΑΩ», Ελένη Τσοτσορού, ζωγράφος, καθηγήτρια, Καρολίνα Μέρμηγκα, πεζογράφος, Εύα Καραϊτίδη, εκδότρια (εκδ. Εστία), Μιχάλης Μοδινός, συγγραφέας, Δημήτρης Νόλλας, πεζογράφος, Λιλίκα Δημακοπούλου, κριτικός βιβλίου, ιστορικός, Έλλη Κορδίλα, ζωγράφος, Κώστας Βούλγαρης, συγγραφέας, κριτικός βιβλίου. Στο βιβλιοκαφέ Έναστρον, στις 7.30 το βράδυ (Σόλωνος 101, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Η Μάρα Χωματίδη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Διάπλαση και ο IANOS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Μάρας Χωματίδης «Φόνος με Ενδεχόμενο Βλακείας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Λιάνα Κανέλλη και η Ελένη Γκίκα. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Αφροδίτη Φρυδά, o Χρήστος Μουστάκας και ο Αυγερινός Σέρμπος. Στον Ιανό στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Χαρούμενη μαμά, χαρούμενα παιδιά» στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της ψυχολόγου Θέκλας Πετρίδου «Χαρούμενη μαμά, χαρούμενα παιδιά». Θα μιλήσει η κειμενογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαριάμ Πολυγένη. Στο Public στο Σύνταγμα, αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

«Άστεγοι και κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα της Κρίσης» στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το βιβλίο της Δέσποινας Παπαδοπούλου και του Νίκου Κουραχάνη «Άστεγοι και κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα της Κρίσης». Την έκδοση θα μιλήσουν ο Σάββας Ρομπόλης, καθ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Χρίστος Παπαθεοδώρου, καθ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Βασίλης Αράπογλου, καθ. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς. Στο Polis Art Café, στις 8 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Αφιέρωμα στον Κορνήλιο Καστοριάδη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Κορνήλιου Καστοριάδη οι Εκδόσεις Κριτική παρουσιάζουν το βιβλίο της Τέτας Παπαδοπούλου «Για τον Κορνήλιο Καστοριάδη –Ειμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία μας». Θα μιλήσουν ο Περικλής Βαλλιάνος, καθ. Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Νίκος Μαραντζίδης, καθ. Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Ανδρέας Παππάς, μεταφραστής-επιμελητής κειμένων. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Auditorium Theo Angelopoulos, στις 7 το βράδυ (Σίνα 31, Αθήνα). Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης στον Σπόρο στην Κηφισιά

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Σπόρος παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη «Ίσως την επόμενη φορά». Με το συγγραφέα θα συνομιλήσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μανώλης Ανδριωτάκης. Στο βιβλιοπωλείο Σπόρος, στις 7 το βράδυ (Δροσίνη 7, Κηφισιά)

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Σάββατο μεσημέρι στο Πατάρι του Gutenberg | J.M. Machado de Assis

Για τα βιβλία του J.M. Machado de Assis «Ρεαλιστική Τριλογία» και «Έλενα» θα μιλήσουν η Μαρία Παπαδήμα και ο Νίκος Πρατσίνης. Στο βιβλιοπωλείο Gutenberg, στις 12 το μεσημέρι (Διδότου 37, Αθήνα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ