Τροπολογία για να εξαιρούνται οι πολιτικοί από τα προσωπικά δεδομένα - iefimerida.gr

Τροπολογία για να εξαιρούνται οι πολιτικοί από τα προσωπικά δεδομένα

Τροπολογία για να εξαιρούνται οι πολιτικοί από τα προσωπικά δεδομένα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην ισχύουν οι διατάξεις περί απόρρητου και περί προστασίας προσωπικών δεδομένων για την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση τουλάχιστον των πολιτικών προσώπων, ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή 90 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και ανεξάρτητοι, με επικεφαλής τoν Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Όπως αναφέρουν, οι πρόσφατες εξελίξεις, οι οποίες αναδεικνύουν μία τάση αμφισβήτησης του κύρους του συνόλου του πολιτικού κόσμου -με αφορμή τα καταδικαστέα παραδείγματα μικρής μερίδας πολιτικών προσώπων- φανερώνουν πως οι ισχύουσες εκτελεστικές του Συντάγματος διατάξεις ως προς τη θωράκιση της διαφάνειας τής, υπό την ευρεία έννοια του όρου έννοια, οικονομικής ζωής των πολιτικών προσώπων είναι ανεπαρκείς.

Για τον λόγο αυτόν, οι βουλευτές κρίνουν απαραίτητο, να προστεθεί στο νομοσχέδιο για τη δίκαιη δίκη, ρύθμιση με την οποία τουλάχιστον για τα πολιτικά πρόσωπα (που ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 α'-ε' του ν. 3213/2003) δεν ισχύουν, καθ' οιονδήποτε τρόπο, οι διατάξεις περί απορρήτου και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά τις έρευνες που αφορούν την περιουσιακή τους κατάσταση και τη γενικότερη οικονομική τους δραστηριότητα.

Αντίστοιχη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία δεν ισχύουν οι διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων για όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων κατέθεσε στη Βουλή και στο νομοσχέδιο για δίκαιη δίκη και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Καστανίδης.

Στόχος, όπως τονίζει ο κ. Καστανίδης είναι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος, των δημοκρατικών θεσμών και της διαφάνειας στη δημόσια ζωή του τόπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ