Γερμανία: Η «Τζαμάικα» θα ήταν πολύ καλύτερη, λέει ο εκπρόσωπος των Πρασίνων - iefimerida.gr

Γερμανία: Η «Τζαμάικα» θα ήταν πολύ καλύτερη, λέει ο εκπρόσωπος των Πρασίνων

Άντον Χοφράιτερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«H “Τζαμάικα” φυσικά και θα ήταν πολύ καλύτερη»,ανέφερε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων.

«Το ανολοκλήρωτο αποτέλεσμα των διερευνητικών συζητήσεων για συνασπισμό "Τζαμάικα" ήταν καλύτερο από την 28σέλιδη συμφωνία Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών.

H “Τζαμάικα” φυσικά και θα ήταν πολύ καλύτερη. Εκείνο το οποίο επικρίνουμε είναι όχι μόνο η απουσία πολιτικής βούλησης για σχεδιασμό, αλλά επίσης και η κατά βάσιν έλλειψη οράματος να γίνει κάτι συνετό», είπε σήμερα ο Αντον Χοφράιτερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων (Die Gruenen), σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.


«Στην κοινωνική πολιτική ένας νέος μεγάλος συνασπισμός προφανώς θα επεδίωκε να κάνει πολύ λίγα για τους κοινωνικά πιο αδύναμους. Έχω την εντύπωση ότι σκέφτηκαν πάρα πολύ την ανώτερη μεσαία τάξη. Εύχομαι να ήταν επιτέλους η Αριστερά διατεθειμένη να μπει σε έναν συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες, ούτως ώστε να αποσαφηνίσουν και τις διαφορές τους.

Εάν δύο αριστερά κόμματα εκπροσωπούνται στην Μπούντεστακ και δεν θέλουν και τα δύο τόσο πολύ να συγκυβερνήσουν, τότε είναι μεγάλη η πιθανότητα να μην υπάρξει μια προοδευτική πλειοψηφία», πρόσθεσε ο κ. Χοφράιτερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ