Bundesbank: Προσθέτει το γουάν στο «καλάθι» των νομισματικών αποθεματικών της - iefimerida.gr

Bundesbank: Προσθέτει το γουάν στο «καλάθι» των νομισματικών αποθεματικών της

Την ένταξη του γουάν στα νομισματικά αποθέματά της αποφάσισε η Bundesbank/ Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H γερμανική κεντρική τράπεζα (Μπούντεσμπανκ) αποφάσισε να συμπεριλάβει το κινεζικό νόμισμα (γουάν ή ρενμίνμπι) στα συναλλαγματικά της διαθέσιμα, δήλωσε το μέλος του Συμβουλίου της Αντρέας Ντόμπρετ σήμερα στο Χονγκ Κονγκ.

«Μπορώ να πω σήμερα ότι η γερμανική κεντρική τράπεζα αποφάσισε να συμπεριλάβει το ρενμίνμπι στα συναλλαγματικά μας διαθέσιμα», είπε ο Ντόμπρετ σε οικονομικό συνέδριο.

«Το ρενμίνμπι χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως μέρος των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος της κεντρικής τράπεζας –για παράδειγμα η ΕΚΤ συμπεριέλαβε το ρενμίνμπι, όπως και άλλες κεντρικές τράπεζες», δήλωσε στην ομιλία του.

«Δεν είναι σημαντικό ποσό, είναι όμως κάτι που αποφασίσαμε», σημείωσε, μιλώντας στο Bloomberg. «Το γεγονός πως το ρενμίνμπι περιλαμβάνεται πλέον στο καλάθι SDR και το γεγονός πως η ΕΚΤ αποφάσισε να το κάνει αυτό, είναι και τα δυο παράγοντες που εξετάσαμε».

Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μετέτρεψε συναλλαγματικά διαθέσιμά της, αξίας 500 εκατ. ευρώ, από δολάρια σε γουάν, λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη χρήση του κινεζικού νομίσματος και τη σημασία της Κίνας ως βασικού εμπορικού εταίρου της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bundesbank γουάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ