Μαχμούντ Αμπάς: Χαστούκι του αιώνα η ειρηνευτική πρόταση του Τραμπ - iefimerida.gr

Μαχμούντ Αμπάς: Χαστούκι του αιώνα η ειρηνευτική πρόταση του Τραμπ

Ο Μαχμούντ Αμπάς (Φωτογρφία: AP/ Majdi Mohammed)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χαστούκι του αιώνα» χαρακτήρισε ο Μαχμούντ Αμπάς την ειρηνευτική πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Λέμε στον Τραμπ ότι δεν θα αποδεχθούμε το σχέδιό του, το ζήτημα του αιώνα μετατράπηκε σε χαστούκι του αιώνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.

Ο Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ «έβαλε τέλος» στις συμφωνίες του Οσλο του 1993 για την παλαιστινιακή αυτονομία.

«Λέω ότι δεν υπάρχει πλέον Οσλο. Το Ισραήλ έβαλε τέλος στο Οσλο», είπε προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης που θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1993, έπειτα από έξι μήνες μυστικών διαπραγματεύσεων στο Οσλο, το Ισραήλ και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αναγνωρίσθηκαν αμοιβαία και υπέγραψαν στην Ουάσινγκτον, παρουσία του τότε Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον μία «Διακήρυξη Αρχών» για την μεταβατική για περίοδο πέντε ετών παλαιστινιακή αυτονομία.

Ο Μαχμούντ Αμπας έχει δηλώσει ήδη ότι οι Αμερικανοί δεν είναι πλέον σε θέση να διαδραματίσουν ρόλο μεσολαβητή στην ειρηνευτική διαδικασία μετά την κίνηση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαχμούντ Αμπάς Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ