Η Ρωσία ανέπτυξε νέα μοίρα πυραύλων S-400 στην Κριμαία -Κλιμάκωση των εντάσεων - iefimerida.gr

Η Ρωσία ανέπτυξε νέα μοίρα πυραύλων S-400 στην Κριμαία -Κλιμάκωση των εντάσεων

Νέα μοίρα S-400 της Ρωσίας στην Κριμαία (Φωτογραφία αρχείου: AP/ Alexander Zemlianichenko)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα μοίρα πυραύλων εδάφους- αέρος S-400 ανέπτυξε η Ρωσία το Σάββατο στη Ρωσία, κλιμακώνοντας τις στρατιωτικές εντάσεις στη χερσόνησο.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, κάτι που είχε ως συνέπεια να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, από την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να παράσχουν στην Ουκρανία «διευρυμένες αμυντικές ικανότητες», που σύμφωνα με αξιωματούχους περιλαμβάνουν αντιαρματικούς πυραύλους Javelin.

Πρόκειται για τη δεύτερη μοίρα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που αναπτύσσεται στη χερσόνησο. Η πρώτη αναπτύχθηκε την άνοιξη του 2017 κοντά στο λιμάνι Φεοντόσια. Η βάση της νέας μοίρα θα βρίσκεται κοντά στη Σεβαστούπολη και θα ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, σχεδιασμένο για την υπεράσπιση των συνόρων της Ρωσίας, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μάχης μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, δήλωσε ο Βίκτορ Σεβαστιάνοφ, διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα συστήματα S-400, γνωστά ως «Θρίαμβος», μπορούν να καταρρίπτουν στόχους στον αέρα σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ S-400 πύραυλοι ΚΡΙΜΑΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ