Κάνει μάσκα προσώπου με αίμα από την περίοδό της και γίνεται viral -Τη βρίζουν στο Διαδίκτυο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Κάνει μάσκα προσώπου με αίμα από την περίοδό της και γίνεται viral -Τη βρίζουν στο Διαδίκτυο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτοαποκαλείτε η «μάγισσα του αίματος» και έχει αποφασίσει να σπάσει το ταμπού γύρω από την γυναικεία περίοδο.

Πώς το κάνει αυτό; Κάνει μάσκα προσώπου χρησιμοποιώντας τα υγρά της εμμηνόρροιας.

Η πρώην κομμώτρια Γιασμίνα Τζέιντ, μάζεψε αυτή την εβδομάδα το αίμα της περιόδου της και ζωγράφισε με αυτό το πρόσωπό της σε ένα είδος «ιερού τελετουργικού».

Τώρα, η θηλυκή θεραπεύτρια, κυκλοφόρησε μάλιστα ένα βίντεο από την τελετή της σε μια προσπάθεια να αποδείξει πως ο εμμηνορροϊκός κύκλος δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει οι γυναίκες να ντρέπονται, ενώ δε διστάζει να απαντήσεις στους επικριτές της που την κατηγόρησαν πως είναι «άρρωστη» και «ψυχικά διαταραγμένη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ισχυριζόμενη πως ποτέ της δεν ένιωσε καλύτερα.

«Αυτό ήταν ένα ιερό τελετουργικό για την επανασύνδεση με το σώμα μου. Ως γυναίκες, είμαστε βαθιά αποσυνδεδεμένες από τα σώματά μας εξαιτίας της κοινωνικής ντροπής» δήλωσε η Τζέιντ. «Αποφάσισα να βάλω το αίμα σε όλο το πρόσωπό μου και να το δοκιμάσω για να ανακτήσω αυτό το μέρος του σώματός μου. Μέσα από το τελετουργικό της ζωγραφικής στο πρόσωπό μου, εμβαθύνω το δεσμό με το σώμα μου. Ένιωσα αυτή την απίστευτη αγάπη για τον εαυτό μου που δεν είχα βιώσει ποτέ πριν».

Κάνει μάσκα προσώπου με αίμα από την περίοδό της και γίνεται viral -Τη βρίζουν στο Διαδίκτυο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η Γιασμίνα πιστεύει ότι οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι είναι γεμάτοι ντροπή στη σύγχρονη κοινωνία και εξακολουθούν να θεωρούνται ως μυστικά του «γυναικείου κόσμου».

Προβάλλοντας το πρόσωπό της με το αίμα στο κοινό, θέλει οι γυναίκες να μάθουν πως δεν χρειάζεται να διαχειρίζονται την περίοδό τους ιδιωτικά και διακριτικά. Επιπλέον, πιστεύει ότι μπορεί να είναι μια εποχή του μήνα όπου συμβαίνει κάτι μαγικό.

Παραδέχεται, φυσικά πως υπήρξαν κάποιες κριτικές, με μερικά τρολ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που την λένε πως είναι «άρρωστη» και πως χρειάζεται να «μπει σε ψυχιατρικό ίδρυμα» και «γιατί να το βάλει αυτό στο πρόσωπό της».

Ωστόσο, τονίζει ότι οι κριτικές αυτές είναι ισοδύναμες σε ισχύ με τα καλά λόγια των υποστηρικτών της, που της έχουν πει πως «είναι απίστευτο, αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε».

«Υπάρχει μεγάλο ταμπού γύρω από αυτόν τον φυσικό κύκλο. Παρουσιάζοντάς το δημόσια, νομίζω πως δείχνει ότι δεν είναι κακό να νιώθεις συνδεδεμένος με αυτό» δήλωσε η Τζέιντ. «Το να τιμάς τον εαυτό σου, εκεί βρίσκεται η αληθινή δύναμη, οπότε όταν αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι πως δεν είναι τόσο ταμπού, τότε βιώνεις τη ζωή. Καλώ τις γυναίκες να βρουν τους δικούς τους τρόπους με τη δύναμη του αίματος. Διαθέτει ισχυρή ενέργεια και ιστορία με μαγεία. Το αίμα είναι μια πολύ δημιουργική ενέργεια, αλλά είναι και ζωή. Αν δεν αιμορραγούσαμε, δε θα υπήρχε ζω ή».

Η Γιασμίνα είπε επίσης, πως η πνευματική της αφύπνιση έγινε μετά από μαι «νευρική κατάρρευση» που υπέστη. Αφότου μετακόμισε στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, έγινε ευπρόσδεκτη στον κόσμο της θεραπείας και άρχισε να οργανώνει εργαστήρια για να βοηθήσει άλλες γυναίκες να «ανακτήσουν τη θεότητα της θηλυκότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ