Δήμαρχος Χίου: Εχουν έρθει 50.000 μετανάστες και έχουν επιστραφεί 1.500 - iefimerida.gr

Δήμαρχος Χίου: Εχουν έρθει 50.000 μετανάστες και έχουν επιστραφεί 1.500

Μετανάστες στη Χίο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Χίου μετά την έλευση των χιλιάδων μεταναστών, μίλησε ο δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς στο «Θέμα fm».

Λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, από το νησί, ο κ. Βουρνούς τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του μέρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που προβλέπει την επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία.

«Η κατάσταση θα βελτιωνόταν μόνο με επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία. Εάν αυτό γινόταν σωστά, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό θα μπορούσε να είναι το σημαντικότερο ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Οι επιστροφές είναι της τάξεως των 1.500, όταν από τον Μάρτιο του 2016, έχουν έρθει 50.000. Από αυτούς, μάλιστα, οι 800 επέστρεψαν οικειοθελώς», επεσήμανε εν συνεχεία.

«Ο "ποταμός" ανθρώπων θέλει πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες», πρόσθεσε ο κ. Βουρνούς, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πολιτική βούληση να μην γίνονται επιστροφές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ