Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το «πράσινο φως» από το EWG για τη δόση - iefimerida.gr

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το «πράσινο φως» από το EWG για τη δόση

Το EWG της Πέμπτης δεν προχώρησε στη λήψη αποφάσεων/ Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την ολοκλήρωση όλων υπόλοιπων προαπαιτούμενων μέσω εφαρμοστικών διατάξεων θα συζητηθεί εκ νέου η πορεία της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης στο Euroworking Group, που θα γίνει πριν το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Για τον λόγο αυτό στη συνεδρίαση του χθεσινού EWG, κατά την οποία υπήρξε θετική αποτίμηση της πορείας υλοποίησης των προαπαιτούμενων, δεν ελήφθησαν αποφάσεις. Επιπλέον οι θεσμοί θα πρέπει να συντάξουν την Εκθεση Συμμόρφωσης (Compliance Report), πράγμα που αναμένεται να κάνουν από την ερχόμενη Τρίτη.

Το ζήτημα θα εξεταστεί εκ νέου σε επίπεδο τεχνοκρατών πιθανότητα μέσω τηλεδιάσκεψης λίγο πριν το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, αφού έχουν πάρει την έγκριση από το EWG, αναμένεται να σφραγίσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης.

To ποσό που αναμένεται να εκταμιευτεί θα είναι κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ. Το ύψος της δόσης εξαρτάται από τις ταμειακές ανάγκες της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου- Ιουνίου, οι οποίες είναι 3 δισ. ευρώ, και σε αυτό το ποσό θα προστεθεί άλλο περίπου 1,5 δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EWG Eurogroup αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ