Προς διοίκηση Τζίγγερ ο Παναθηναϊκός - iefimerida.gr

Προς διοίκηση Τζίγγερ ο Παναθηναϊκός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι να λήξει η προθεσμία, που έχει συμφωνηθεί, για να δείξουν οι μέτοχοι στην πράξη εάν θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 15 εκατ. ευρώ, αλλά όπως φαίνεται μόνο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προτίθεται να αναλάβει το οικονομικό βάρος και να λύσει το διοικητικό αδιέξοδο των «πρασίνων».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα έχει τον ίδιο ρόλο που είχε το περασμένο καλοκαίρι. Θα βρίσκεται πίσω και όχι μπροστά, με τον Δημήτρη Γόντικα πιο έμπειρο πλέον και με επιβεβαιωμένο ότι μπορεί να «τρέξει» με επιτυχία τα διοικητικά.

Είτε διατηρώντας τον τίτλο του προεδρεύοντος αντιπροέδρου είτε ως πρόεδρος, ο Γόντικας απολαμβάνει και επίσημα τη στήριξη σχεδόν όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου (πλην του Μάνου Μαυροκουκουλάκη, ο οποίος μειοψήφησε στη σχετική ψηφοφορία).

Από εκεί και πέρα ο Βαρδινογιάννης βλέπει ότι ουδείς εκ των υπόλοιπων μετόχων έχει πρόθεση να βγει μπροστά. Ακόμα και ο Παύλος Γιαννακόπουλος, που τον στηρίζει, δεν επιθυμεί να πάρει πρωτοβουλία η οικογένειά του και να επωμιστεί το βάρος των ευθυνών της διοίκησης του Τριφυλλιού.

Επιπλέον όσο περνούν οι μέρες και ο ειδικός λογαριασμός δεν ξεκολλάει από το μηδέν, ο Τζίγκερ κατανοεί ότι δύσκολα θα συγκεντρωθούν έστω και 3-4 εκατ. ευρώ. Συν τοις άλλοις το πλάνο των σημαντικών περικοπών, το οποίο παρουσίασε ο Γόντικας στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο και φέρει τη σφραγίδα του μεγαλομετόχου, δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση στους περισσότερους εκ των υπόλοιπων μετόχων.

Από τις αρχές Μαρτίου και το «πράσινο φως» για την αύξηση της πρότασης προς τον Λουκά Βύντρα μέχρι και σήμερα, ο Βαρδινογιάννης έχει πυκνώσει τις πρωτοβουλίες του. Τελευταία χρονικά, να θέσει ως Παναθηναϊκός στη Σούπερ Λίγκα την ανάγκη να γίνει συζήτηση με το υφυπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί λύση με τον βραχνά της φορολόγησης του 45% στα συμβόλαια.

Θέμα που «καίει» τους Πράσινους αφού άπτεται του οικονομικού.Η πρόταση του Τζίγκερ πέρασε και σήμερα στις 2 μ.μ. θα γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών και στελέχη του Παναθηναϊκού (ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης, και ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών, Γιώργος Στάμος), του Ολυμπιακού και της Ξάνθης.

Η στήριξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μέσω της χθεσινής του συνέντευξης αποτελεί ακόμα ένα δείγμα ότι όλα βαδίζουν προς την κατεύθυνση της διοίκησης Τζίγκερ. Ο Βαρδινογιάννης έχει ζητήσει από τον Γόντικα να είναι σε ετοιμότητα ώστε από τις 9 Μαΐου που θα ανοίξει ο ειδικός λογαριασμός και μετά να μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού της νέας σεζόν.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ