Οι «53» δείχνουν τα… δόντια τους στον Τσακαλώτο: Δεν έχει τέλος η εσωκομματική κριτική εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει τέλος η εσωκομματική κριτική εντός του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida καταγράφεται έντονη κινητικότητα στις τάσεις του κόμματος, με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Το Όργανο- εκτός απροόπτου- θα συνεδριάσει την Παρασκευή και το Σάββατο 19 και 20 Ιανουαρίου, ενώ αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει και την Πολιτική Γραμματεία, εν είδει προπομπού. Και με αιχμή τους πλειστηριασμούς, και άλλα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας τα κομματικά στελέχη αναμένεται να διατυπώσουν και δημόσια τις απόψεις όπως και τις διαφωνίες τους, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει να συνεδριάσει από τον Ιούλιο του ’17.

Τι συμβαίνει με τον Τσακαλώτο
Οι σχέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου πάντως με την τάση των «53» φαίνεται να μην είναι και στην καλύτερη φάση, καθότι οι πολιτικές διαφωνίες τους είναι πολλές. «Υπάρχουν διαφοροποιήσεις» παραδέχεται κορυφαίο στέλεχος της αριστερής τάσης στο iefimerida εξηγώντας ότι ο υπουργός οικονομικών έχει διαφορετική οπτική στο θέμα των πλειστηριασμών και ότι κατά καιρούς έχει επαναλάβει σε κομματικές συνεδριάσεις ότι αν δεν γίνουν πλειστηριασμοί δεν θα βγει το πρόγραμμα.!

Ωστόσο, από το κόμμα πρεσάρουν στην κατεύθυνση το επόμενο διάστημα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση λέγοντας ότι «χωρίς αυτό θα είμαστε εκτεθειμένοι». Το Μαξίμου πάντως φαίνεται να βάζει «πάγο» στην όλη διαδικασία, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -αν και διακριτικά-φροντίζει να θυμίζει σε κάθε δημόσια παρέμβασή του ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επαρκής με το νόμο Σταθάκη-Κατσέλη.

Γκρίνια για τους «8» και για τη λειτουργία του κόμματος
Κατά τα λοιπά, η τάση των «53» δείχνει τα δόντια της και αναμένεται το επόμενο διάστημα να ασκήσει σφοδρή κριτική στην ηγεσία και για το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών ,καθότι θεωρούν ότι δεν προστατεύονται τα δικαιώματά τους και ότι πρέπει να αποδειχθεί στο δικαστήριο αν είναι όντως πραξικοπηματίες.

Όσο για τη λειτουργία του κόμματος, δεν είναι λίγα τα στελέχη εκείνα που επισημαίνουν ότι ένας κύκλος κλείνει και ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης για την έξοδο από το Πρόγραμμα, θα πρέπει να προηγηθεί μια εκτενής συζήτηση για το πολιτικό σχέδιο και πως λειτουργεί το κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ