Πέθανε ο ασθενής που είχε υποβληθεί σε τετραπλή μεταμόσχευση άκρων - iefimerida.gr

Πέθανε ο ασθενής που είχε υποβληθεί σε τετραπλή μεταμόσχευση άκρων

Πέθανε ο ασθενής που υπεβλήθη σε τετραπλή μεταμόσχευση άκρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απεβίωσε τελικά ο ασθενής που υπεβλήθη στην πρώτη στην Ιστορία τετραπλή μεταμόσχευση άκρων, καθώς ο οργανισμός του δεν άντεξε τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν.

Ο Σεφκέτ Τσαβντάρ είχε εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χατσετεπέ της Άγκυρας. Μετά από πολύωρη εγχείρηση οι γιατροί επέτυχαν την μεταμόσχευση τεσσάρων άκρων. Λόγω επιπλοκών όμως αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν το ένα από αυτά.

Ο ασθενής όμως παρουσίασε και άλλες επιπλοκές μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες με αποτέλεσμα να πεθάνει. «Λυπούμαστε ιδιαίτερα που χάσαμε τον ασθενή παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες 200 γιατρών και νοσοκόμων επί περίπου 90 ώρες» αναφέρει το νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του.

Την προηγούμενη του θανάτου του, λόγω των επιπλοκών το ιατρικό συμβούλιο αποφάσισε να αφαιρέσει αντιστρέψει την επέμβαση και να αφαιρέσει τα τρία εναπομείναντα άκρα προκειμένου να σωθεί η ζωή του ασθενούς, πράγμα που τελικά δεν κατέστη δυνατό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ