Τρεις εν ενεργεία βουλευτές έβγαλαν πέρσι χρήματα στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Τρεις εν ενεργεία βουλευτές έβγαλαν πέρσι χρήματα στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον τρεις εν ενεργεία βουλευτές περιέχει η λίστα με όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους που σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών έχουν μεταφέρει στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του 2011.

Η λίστα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών, έχει ήδη παραδοθεί στον πρόεδρο της επιτροπής «Πόθεν Εσχες» της Βουλής Ευάγγελο Αργύρη.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, «όλοι φαίνεται να τα δικαιολογούν τόσο νομικά όσο και ηθικά» καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για εμβάσματα για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Για παράδειγμα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η λίστα περιλαμβάνει και έμβασμα ύψους 200.000 ευρώ που έστειλε σύζυγος εν ενεργεία βουλευτή, η οποία όμως «διατηρεί βιβλιοπωλείο στο εξωτερικό και δικαιολογεί πλήρως την κίνηση».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν από την επιτροπή «Πόθεν Έσχες» όλα τα πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνει η λίστα και όταν ολοκληρωθούν οι ακροάσεις, θα υπάρξει σχετικό πόρισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ