Σόϊμπλε: Όποιος θέλει να βγει από το ευρώ μπορεί να το κάνει - iefimerida.gr

Σόϊμπλε: Όποιος θέλει να βγει από το ευρώ μπορεί να το κάνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα με νόημα έστειλε ο υπουργός ΟΙκονομικών της Γερμανίας Βόλφγανγκ Σόϊμπλε. Όταν ρωτήθηκε εάν μπορεί να φανταστεί την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης απάντησε: «Όποιος είναι στην ΟΝΕ, είναι στην ΟΝΕ.

«Αν κάποιο κράτος- μέλος αποφάσιζε να φύγει, η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζονται σε αρχές όπως η ελευθερία, το κράτος δικαίου και η αποφυγή διακρίσεων και, στη βάση αυτή, θα ήταν δυσάρεστο, αλλά θα έπρεπε να σεβαστούμε την απόφαση».

Μετά τη συνάντησή του με τα μέλη της επιτροπής του Βραβείου Καρλομάγνου, με το οποίο θα τιμηθεί ο κ. Σόιμπλε το Μάιο, «για τη συμβολή του στην προσπάθεια να ξεπεραστεί ο διχασμός της Ευρώπης και της Γερμανίας και για το ρόλο του ως πηγής έμπνευσης και σημαντικού παράγοντα για τη συνοχή τους κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών περιέγραψε το ευρώ ως «σταθερό νόμισμα», το οποίο θα οδηγήσει την Ευρώπη και προς μια πολιτική ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ