Ο Στιβ Μπάνον παραιτήθηκε από το ακροδεξιό σάιτ Breitbart News - iefimerida.gr

Ο Στιβ Μπάνον παραιτήθηκε από το ακροδεξιό σάιτ Breitbart News

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ειδησεογραφικού ιστότοπου Breitbart News.

«Ο Στιβ είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της κληρονομιάς μας και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τη συνεισφορά του και για όσα μας βοήθησε να καταφέρουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Breitbart, Λάρι Σόλοβ με ανακοίνωσή του.

Η αποχώρησή του Μπάνον από τον ιστότοπο, που απευθύνεται κυρίως στην αμερικανική δεξιά και άκρα δεξιά, έρχεται λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία ενός βιβλίου που προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ και στο οποίο φέρεται να αμφισβητούσε με δηλώσεις του την πνευματική υγεία του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ («Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ») ο Μπάνον ανέφερε πως ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία» όταν συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας προσβλέποντας στην απόκτηση επιβαρυντικών για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφοριών προερχόμενων από τη Ρωσία. Μετά την οργισμένη αντίδραση του Τραμπ, ο Μπάνον ζήτησε συγγνώμη, υπαναχωρώντας από τα σχόλια αυτά κι υποστηρίζοντας ότι ο γιος του Προέδρου είναι «πατριώτης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ