Γιατί δε θα είναι καλεσμένος ο Ομπάμα στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν; - iefimerida.gr

Γιατί δε θα είναι καλεσμένος ο Ομπάμα στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν;

Μια ιδιαίτερη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φιλική σχέση του πρίγκιπα Χάρι με τον Μπαράκ Ομπάμα πυροδότησε φήμες πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγο του Μισέλ, θα είναι σίγουρα καλεσμένοι στο βασιλικό γάμο που θα γίνει τον Μάιο.

Γιατί δε θα είναι καλεσμένος ο Ομπάμα στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν;  | iefimerida.gr 0

Ωστόσο, σύμφωνα με τον βασιλικό βιογράφο Ντάνκαν Λαρκόμπ, είναι εξαιρετικά απίθανο πως οι Ομπάμα θα λάβουν πρόσκληση, καθώς το νέο ζευγάρι θα λάβει υπόψη τη συμβουλή του υπουργείο Εξωτερικών να μην κάνει τίποτε που θα διαταράξει τους διπλωματικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το υπουργείο Εξωτερικών είναι νευρικό σχετικά με την αναστάτωση του σημερινού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, που δεν έχει ακόμη επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με την επίσημη ιδιότητά του και το γεγονός πως δεν έχει συναντηθεί ακόμη με τη βασίλισσα.

Γιατί δε θα είναι καλεσμένος ο Ομπάμα στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν;  | iefimerida.gr 1

Επιπλέον, η βασιλική οικογένεια υποτίθεται πως πρέπει να είναι ουδέτερη και πάνω από την πολιτική και κανένας ξένος αρχηγός κράτους δεν είχε προσκληθεί στο γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ το 2011.

«Υπήρχαν θρησκευτικοί ηγέτες, μέλη της βασιλικής οικογένειας και εκπρόσωποι χωρών της Κοινοπολιτείας» δήλωσε ο βιογράφος στο townandcountry.com. «Υποψιάζομαι ότι το ίδιο θα γίνει και στο γάμο του Χάρι με τη Μέγκαν. Είναι πολύ προσεκτικά ενορχηστρωμένο για να είναι απόλυτα βέβαιο πως δε θα υπάρχουν πολιτικές αντιλήψεις».

Γιατί δε θα είναι καλεσμένος ο Ομπάμα στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν;  | iefimerida.gr 2

Το θέμα βέβαια, είναι πως ο Ομπάμα δεν είναι πλέον στο αξίωμα και αυτός με τον πρίγκιπα Χάρι έχουν μια πραγματική φιλία.

Ο ίδιος ο Χάρι απέφυγε το ερώτημα εάν ο Ομπάμα θα είναι στη λίστα των καλεσμένων ή όχι όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στο πρόγραμμα Today στο BBC Radio 4.

«Δεν έχουμε ακόμη ετοιμάσει τις προσκλήσεις ή τη λίστα των καλεσμένων, οπότε ποιος ξέρει αν θα είναι καλεσμένος ή όχι» απάντησε ο πρίγκιπας. «ΔΕ θα ήθελα να καταστρέψω αυτή την έκπληξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ