Μυστηριώδης λάμψη στη Ρωσία έβαλε φωτιά στις φήμες: Επιτέθηκαν οι ΗΠΑ στη Β.Κορέα; [βίντεο] - iefimerida.gr

Μυστηριώδης λάμψη στη Ρωσία έβαλε φωτιά στις φήμες: Επιτέθηκαν οι ΗΠΑ στη Β.Κορέα; [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μυστηριώδης λάμψη κι οι δονήσεις της Γης που τη συνόδευαν σε μια μεγάλη περιοχή της Ρωσίας πυροδότησαν φόβους ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν επίθεση στη Βόρεια Κορέα.

Η νύχτα έγινε μέρα από τη δυνατή λάμψη ανήμερα των Χριστουγέννων, που εορτάζονται με το Παλαιό Ημερολόγιο στη Ρωσία, ιδιαίτερα στις περιοχές του Ταταρστάν, του Μπασκορτοστάν και της Ουντμουρτία και πολλοί απέδωσαν το φαινόμενο σε έκρηξη μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα ή ακόμη και σε... UFO.

Αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά και επιστήμονες έσπευσαν αμέσως να καθησυχάσουν ότι δεν έγινε πυραυλική δοκιμή στη Ρωσία, ούτε αναφέρθηκε συντριβή διαστημικού βράχου στη Γη.

Βίντεο δείχνουν tο νυχτερινό ουρανό να φωτίζεται για λίγες στιγμές σαν να ήταν μέρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Ουράλια.

Ανάλογες μυστηριώδεις λάμψεις έχουν καταγραφεί άλλες τρεις φορές τα τελευταία 12 χρόνια στη Ρωσία.

Αλλά αυτή τη φορά οι γνώμες των ειδικών διίστανται αναφορικά με τα αίτια, με ορισμένους να τα αποδίδουν στον ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό και άλλους να κάνουν λόγο για έκρηξη διαστημικού βράχου στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Λάμψη μετεωρίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ