Ξέχασε ο Τραμπ τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ; Ανοιγόκλεινε το στόμα του, σάλος στα social media [εικόνες] - iefimerida.gr

Ξέχασε ο Τραμπ τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ; Ανοιγόκλεινε το στόμα του, σάλος στα social media [εικόνες]

O Ντόναλντ Τραμπ σε  αγώνα κολλεγιακού αμερικανικού φούτμπολ στην Ατλάντα (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες αντιδράσεις στα social media προκάλεσε η αδυναμία του Τραμπ να ψάλει ολόκληρο τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ πριν από αγώνα κολλεγιακού αμερικανικού φούτμπολ στην Ατλάντα.

Πολλοί θεατές παρατήρησαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε να ξεχνά ή να μπερδεύεται σε κάποιες στροφές πριν τον αγώνα των Alabama Crimson Tide με τους Georgia Bulldogs και να ψελλίζει μόνον ορισμένα αποσπάσματα εγείροντας εκ νέου ερωτηματικά για τη διανοητική του κατάσταση.

Ξέχασε ο Τραμπ τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ; Ανοιγόκλεινε το στόμα του, σάλος στα social media [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ενώ αρκετοί επεσήμαναν ότι ο Τραμπ είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά παιχτών του NFL που γονάτιζαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου διαμαρτυρόμενοι για τις φυλετικές διακρίσεις στη χώρα και είχε αποκαλέσει «π..@ς γιο» τον περασμένο Αύγουστο τον πρώην παίκτη των San Francisco 49ers, Κόλιν Κέπερνικ, που είχε ξεκινήσει το κίνημα διαμαρτυρίας το 2016.
Προκαλώντας νέο διχασμό στην αμερικανική κοινωνία ο Τραμπ είχε καλέσει τότε τους οπαδούς να μποϋκοτάρουν τους αγώνες στη διάρκεια των οποίων οι παίκτες γονάτιζαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν με νόημα ότι ο Τραμπ συνέχισε λίγες ώρες πριν το χθεσινό παιχνίδι στην Ατλάντα να προωθεί το διχαστικό του μήνυμα για τον εθνικό ύμνο σε ομιλία του, αλλά και μέσω του Twitter:

«Θέλουμε να γίνεται σεβαστεί η σημαία μας – και θέλουμε να γίνεται σεβαστός και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ», έγραψε.

We are fighting for our farmers, for our country, and for our GREAT AMERICAN FLAG. We want our flag respected - and we want our NATIONAL ANTHEM respected also! pic.twitter.com/16eOLXg6Fi

Στον επίσημο λογαριασμό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Twitter αναρτήθηκε μόνον ένα σύντομο απόσπασμα από το χθεσινό παιχνίδι, στο οποίο ο Τραμπ εμφανίζεται να ψάλει τον εθνικό ύμνο...

Oh, say does that star-spangled banner yet wave
O'er the land of the free and the home of the brave? pic.twitter.com/5U8MDquTJ1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εθνικός ύμνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ