Η Οπρα «το σκέφτεται πραγματικά» να κατεβεί υποψήφια πρόεδρος -Τι λένε φίλοι της - iefimerida.gr

Η Οπρα «το σκέφτεται πραγματικά» να κατεβεί υποψήφια πρόεδρος -Τι λένε φίλοι της

Η Όπρα Γουίνφρεϊ στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα γίνουμε άραγε μάρτυρες μιας «επικής» αναμέτρησης διασημοτήτων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020;

Μετά τη συγκλονιστική ομιλία που εκφώνησε η Όπρα Γουίνφρεϊ στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών πυροδοτώντας φήμες ότι ενδέχεται να κατεβεί ως αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, δύο στενοί φίλοι της αποκάλυψαν στο CNN ότι η 63χρονη τηλεπαρουσιάστρια, δημοσιογράφος, εκδότρια, ηθοποιός, παραγωγός και επιχειρηματίας όντως το σκέφτεται σοβαρά και μάλιστα έχει δεχθεί και κρούσεις εδώ και αρκετούς μήνες. Μέχρι στιγμής πάντως η Όπρα δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις, ανέφερε η μία εκ των δύο πηγών.

«Αν κατεβεί υποψήφια, τότε θα κερδίσει 100%», δήλωσε ανώνυμα στέλεχος των Ρεπουμπλικανών στην Washington Post.

Η Όπρα δημοφιλέστερη από τον Τραμπ

Είναι άραγε δυνατό κάτι τέτοιο; Η ιστορία έχει δείξει ότι στην πολιτική αρένα των ΗΠΑ όλα είναι δυνατά. Το σίγουρο είναι ότι η Όπρα είναι εξίσου διάσημη στη χώρα της όσο και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος και σίγουρα πολύ δημοφιλέστερη σ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες, μεταξύ λευκών και αφροαμερικανών, πλουσίων και φτωχών.

Η εκπομπή της έσπαζε επί 25 συναπτά έτη τα ρεκόρ τηλεθέασης στις ΗΠΑ, ενώ η ίδια έκτιζε μια αυτοκρατορία επιχειρήσεων, άνοιγε εφημερίδες, αποκτούσε δικό της τηλεοπτικό δίκτυο. Η περιουσία της υπολογίζεται στα 2,8 δισ δολάρια -μεγαλύτερη από εκείνη του Τραμπ που εκτιμάται στα 2,1 δισ-.

Η αυτοδημιούργητη Όπρα υποστηρίζει εδώ και χρόνια το Δημοκρατικό Κόμμα. Βοήθησε τον Μπαράκ Ομπάμα στην προεκλογική του εκστρατεία, όπως και την Χίλαρι Κλίντον. Και μολονότι είχε αποκλείσει τον περασμένο Ιούνιο την πιθανότητα να διεκδικήσει κάποιο αξίωμα, σε άλλες συνεντεύξεις της άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα...

Η Οπρα «το σκέφτεται πραγματικά» να κατεβεί υποψήφια πρόεδρος -Τι λένε φίλοι της | iefimerida.gr 0

Η μαχητική ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες εκτιμούν πολιτικοί σχολιαστές θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για τη διεκδίκηση του ύπατου αξιώματος στις ΗΠΑ, αφού πρόβαλε ως ιδανική αντίπαλος του Τραμπ μιλώντας με συμφιλιωτικούς κι όχι επιθετικούς τόνους ως αφροαμερικανή για το πρόβλημα των φυλετικών διακρίσεων στη χώρα της και τα δικαιώματα των γυναικών κάνοντας ορισμένους στο ακροατήριο να δακρύσουν.

Αλλά ακόμη κι αν κοπάσει σύντομα ο ενθουσιασμός για μια πιθανή υποψηφιότητα της Όπρα, το σίγουρο είναι ότι η κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία είναι τόσο ανοικτή ώστε θα μπορούσαν κάλλιστα να το διεκδικήσουν και αουτσάιντερ. Καθαρά φαβορί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν...

Ποια άλλα ονόματα ακούγονται ως πιθανοί υποψήφιοι των Δημοκρατικών

Το όνομα της Όπρα είναι ένα από τα πολλά που ακούγονται ως πιθανοί υποψήφιοι των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ανάλογες σκέψεις φέρονται να κάνουν οι ηθοποιοί Ντουέιν “The Rock” Τζόνσον και Τομ Χανκς καθώς και ο πρώην επικεφαλής της αλυσίδας των Starbucks Χάουαρντ Σουλτς.

Δεν λείπουν, βέβαια και εκείνοι στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών που θεωρούν «κακή ιδέα» να διεκδικήσει την προεδρία μια διασημότητα. Ο σύμβουλος εκλογικής στρατηγικής Ντέιβιντ Άξελροντ θεωρεί ότι τον Τραμπ θα πρέπει να διαδεχθεί ένας έμπειρος πολιτικός.

Σχεδόν σίγουρο είναι ότι ο γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς θα διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα, ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει και τα ονόματα άλλων «συνήθων υπόπτων», όπως του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, της γερουσιαστού Ελίζαμπεθ Γουόρεν, αλλά και λιγότερο έμπειρων συναδέλφων της, όπως της Καμάλα Χάρις, της Κίρστεν Γκίλιμπραντ και του 48χρονου Κόρι Μπούκερ.

Η Οπρα «το σκέφτεται πραγματικά» να κατεβεί υποψήφια πρόεδρος -Τι λένε φίλοι της | iefimerida.gr 1

Πολλοί, ωστόσο, επιμένουν ότι μόνον ένας «ασυνήθιστος» υποψήφιος μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ, έστω κι αν στην παρούσα φάση εμφανίζεται αποδυναμωμένος. Και τέτοιος υποψήφιος, λένε, μπορεί κάλλιστα να είναι η Όπρα Γουίνφρεϊ, που «συνενώνει και, δεν διχάζει όπως ο Τραμπ», όπως επισημαίνει ο πρώην σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, Τζόσουα Ντιμπουά. Κι ο νεοσυντηρητικός αρθρογράφος και σφοδρός επικριτής του Τραμπ, Μπιλ Κρίστολ συμπληρώνει μισοαστεία-μισοσοβαρά για την Όπρα: «Είναι πλουσιότερη από τον Τραμπ. Έχει διαβάσει περισσότερα βιβλία από τον Τραμπ. Είναι πιο σταθερή από τον Τραμπ. Και δεν διεξάγεται έρευνα εναντίον της»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ