Μπιλ Κλίντον: Οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ, να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως - iefimerida.gr

Μπιλ Κλίντον: Οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ, να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση να αποφυλακιστούν δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που κρατούνται από τις αρχές της Μιανμάρ.

«Η ελευθερία του Τύπου είναι κρίσιμη για μια ελεύθερη κοινωνία—η φυλάκιση δημοσιογράφων οπουδήποτε στον κόσμο είναι απαράδεκτη. Οι δημοσιογράφοι του Ρόιτερς που κρατούνται στη Μιανμάρ πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως», ανέφερε ο Κλίντον σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Μπιλ Κλίντον: Οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ, να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως | iefimerida.gr 0

Η Μιανμάρ κατηγορεί τους δύο δημοσιογράφους του Ρόιτερς, τον Ουά Λόουν, 31 ετών, και τον Κέι Σου Όου, 27 ετών, ότι παραβίασαν τον Νόμο περί Κρατικών Μυστικών, που χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας.

Μπιλ Κλίντον: Οι δημοσιογράφοι του Reuters που κρατούνται στη Μιανμάρ, να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως | iefimerida.gr 1

Οι δύο ρεπόρτερ αναμένεται να προσαχθούν ξανά ενώπιον δικαστηρίου στη Γιανγκόν αύριο Τετάρτη. Θα πρόκειται για τη δεύτερη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεσή τους, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει να τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ