Βροχή τηλεφωνημάτων σε βουλευτές από τρίτεκνους, για το μαχαίρι στα επιδόματα - iefimerida.gr

Βροχή τηλεφωνημάτων σε βουλευτές από τρίτεκνους, για το μαχαίρι στα επιδόματα

Το μαχαίρι στα επιδόματα έφερε γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ / Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Βροχή τηλεφωνημάτων και sms δέχτηκαν στο κινητό τους αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το που πάτησαν το πόδι τους το γραφείο τους, αφού το ’18 επεφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη για τρίτεκνους και πολύτεκνους που θα λάβουν- στην καλύτερη περίπτωση- αισθητά ψαλιδισμένο το επίδομα.

Παρά το γεγονός ότι το κονδύλι για τα οικογενειακά επιδόματα αυξάνεται (από τα 650εκατ. στα 910 εκατ. ευρώ) περίπου 250.000 από τους 720.000 σημερινούς δικαιούχους αναμένεται να βγουν ζημιωμένοι. Με αποτέλεσμα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι να αναδεικνύονται οι «Ιφιγένειες» της τρίτης αξιολόγησης. Εξ’ αυτού του λόγου τα παράπονα και η δυσαρέσκειά τους έφτασαν κατά πληροφορίες του Iefimerida στους κυβερνητικούς βουλευτές.

Στο μεταξύ, στις 5 το απόγευμα θα γίνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωση για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ θα παραστούν από το υπουργείο εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, οι κκ Αχτσιόγλου και Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας Αλέξης Χαρίτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κ.α

Γκρίνια για 120 δόσεις και περικοπή ΕΚΑΣ
Το κλίμα που μεταφέρουν στο iefimerida βουλευτές που έκαναν περιοδείες σε χωριά της περιφέρειας τις μέρες των Χριστουγέννων, είναι ότι οι πολίτες παραπονιούνται τόσο για την αδυναμία ένταξής τους στις 120 δόσεις, όσο και για τον εξωδικαστικό μηχανισμό στο οποίο δεν μπορούν επίσης να ενταχθούν.

Και μπορεί όπως λένε οι ίδιες πηγές «τα εθνικά θέματα να μην συζητούνται ακόμα στον κόσμο» δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις συντάξεις. Και δη για το συρρικνωμένο ΕΚΑΣ που θα χορηγηθεί το 2018 στους δικαιούχους.

Αγωνία να βγει το αφήγημα
Στο μεταξύ μετά και το στίγμα που έδωσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «ορόσημο» τη νέα χρονιά και θέτοντας ως πολύ σημαντικό στόχο τον Αύγουστο του 2018 να μπει ένα οριστικό τέλος στα προγράμματα, οι βουλευτές αγωνιούν λέγοντας ότι το μείζον είναι να βγει το αφήγημα. Ειδάλλως θα βρεθούν σε δεινή θέση.
Ανησυχία τέλος για τυχόν «αντάρτες» στην επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δεν υπάρχει. Αντιθέτως από το Μαξίμου ευελπιστούν στο να…αυγατίσουν και όχι να συρρικνωθούν κοινοβουλευτικά.!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ