Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Μελάνι [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Μελάνι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρωτήσαμε την εκδότρια Πόπη Γκανά για τα βιβλία που ξεχώρισε το 2017.

Ποιο ήταν το best seller του εκδοτικού σας οίκου μέσα στο 2017; Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

«Το αδιαμφισβήτητο best seller των εκδόσεων Μελάνι για το 2017 ήταν το μυθιστόρημα «Ο Έλληνας γιατρός» της Καρολίνας Μέρμηγκα. Είναι ένα συναρπαστικό, εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο. Μέσα από τη ζωή ενός ανθρώπου παρακολουθεί κανείς την εξέλιξη του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους και βλέπει να αναβιώνουν οι αξίες μιας κοινωνίας ακόμα ελληνικής».

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Μελάνι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ποιο βιβλίο αγαπήσατε φέτος; Ποιο από τα βιβλία που εκδώσατε μέσα στο 2017 ξεχωρίσατε εσείς προσωπικά και για ποιο λόγο;

«Δεν αστειεύονται οι εκδότες όταν λένε ότι βλέπουν τα βιβλία που εκδίδουν σαν παιδιά τους. Ισχύει και είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο. Αν πρέπει να επιλέξω, θα πω την «Έκκληση προς τους Ευρωπαίους», του Στέφαν Τσβάιχ. Δύο διαλέξεις του σπουδαίου συγγραφέα που παραμένουν επίκαιρες, έπειτα από τόσα χρόνια, και μας θυμίζουν όσα μοιάζουνε τα τελευταία χρόνια να ξεχνάμε».

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Μελάνι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κυκλοφόρησε κάποιο βιβλίο την τελευταία χρονιά που σας άρεσε αλλά δεν άρεσε το ίδιο πολύ και στους αναγνώστες; Ποιο βιβλίο ήταν αυτό;

«Το βιβλίο «Αγαπημένοι απόντες» της Κλοντ Πιζάντ-Ρενώ, μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν μπορώ να πω ότι δεν άρεσε στους αναγνώστες, όσοι το διάβασαν ενθουσιάστηκαν. Πέντε μεγάλοι συγγραφείς ζωντανεύουν μπροστά μας, μέσα από τα μάτια των γυναικών τους, που τους περιγράφουν με όλη την οικειότητα της καθημερινής ζωής. Είναι το βιβλίο που δεν έχει βρει ακόμα το κοινό του, ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα».

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Μελάνι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ποιο βιβλίο ζηλέψατε φέτος; Ποιο ήταν το βιβλίο εκείνο που θα θέλατε να βρίσκεται στον δικό σας εκδοτικό κατάλογο;

«Τα «Σημειωματάρια» του Αλμπέρ Καμύ από τις εκδόσεις Πατάκη. Είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας, θαυμάζω τον τρόπο που σκέφτεται και καταγράφει τις σκέψεις του, το πόσο βαθιά στοχαστικός είναι. Εδώ που τα λέμε, θα ήθελα να έχουν εκδοθεί από το Μελάνι τα άπαντα του Καμύ».

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Οι επιλογές των εκδόσεων Μελάνι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία Μελάνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ