Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Oι επιλογές των εκδόσεων Διόπτρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Oι επιλογές των εκδόσεων Διόπτρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρωτήσαμε τον εκδότη Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο για τα βιβλία που ξεχώρισε το 2017.

Ποιό ήταν το best seller του εκδοτικού σας οίκου μέσα στο 2017; Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

«Όπως και κάθε χρονιά προσπαθούμε να δώσουμε στον αναγνώστη καλά βιβλία που τον ταξιδεύουν και σε έναν βαθμό (μικρό ή μεγάλο) του αλλάζουν τη ζωή. Φέτος ξεχώρισε το δεύτερο μυθιστόρημα από την Έλενα Ακρίτα «Το Μυστικό της Μπλε Πολυκατοικίας» το οποίο αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στα χέρια μας και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό από την πρώτη στιγμή που έφτασε στα βιβλιοπωλεία. Η επιτυχία οφείλεται στη μοναδική γραφή της Έλενας, στο σασπένς που είχε η υπόθεση, στα σύγχρονα κοινωνικά θέματα που πραγματεύεται, αλλά και τους χαρακτήρες με τους οποίους όλοι ταυτιζόμαστε».

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Oι επιλογές των εκδόσεων Διόπτρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ποιο βιβλίο αγαπήσατε φέτος; Ποιο από τα βιβλία που εκδώσατε μέσα στο 2017 ξεχωρίσατε εσείς προσωπικά και για ποιο λόγο;

«Αγαπάμε όλα τα βιβλία μας και τα θεωρώ παιδιά μου. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο».

Κυκλοφόρησε κάποιο βιβλίο την τελευταία χρονιά που σας άρεσε αλλά δεν άρεσε το ίδιο πολύ και στους αναγνώστες; Ποιο βιβλίο ήταν αυτό;

«Υπάρχουν πάντα στοιχήματα που χάνονται και βιβλία που δεν βρίσκουν τελικά τον δρόμο τους. Υπάρχουν λάθη που κάνουμε και συγκυρίες που μπορεί να μην ευνοήσουν ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Όμως ακόμα και ένα βιβλίο που δεν θα αρέσει από τους πολλούς, μπορεί να έχει αξία και να βρει τη θέση που του αξίζει ακόμα και σε λίγες βιβλιοθήκες».

Ποιό βιβλίο ζηλέψατε φέτος; Ποιο ήταν το βιβλίο εκείνο που θα θέλατε να βρίσκεται στον δικό σας εκδοτικό κατάλογο;

«Υπάρχουν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, τίτλοι τους οποίους θαυμάζω κάθε χρόνο. Θα ήθελα να έχω στη λίστα μας το «Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος» από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια. (Όπως βέβαια και το προηγούμενο του Yuval Noah Harari, το «Sapiens»). Φυσικά, τη νέα έκδοση από τα «Απομεινάρια μιας μέρας» του Καζούο Ισιγκούρο από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Όλη τη φανταστική σειρά «Ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Όπως καταλαβαίνετε, η λίστα θα μπορούσε να επεκτείνεται στο άπειρο».

Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Oι επιλογές των εκδόσεων Διόπτρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Oι επιλογές των εκδόσεων Διόπτρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Οι εκδότες μιλούν για τα βιβλία της χρονιάς: Oι επιλογές των εκδόσεων Διόπτρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία Διόπτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ