fbpx Κέικ πορτοκάλι, με ελαιόλαδο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κέικ πορτοκάλι, με ελαιόλαδο

Κέικ πορτοκάλι, με ελαιόλαδο
09|01|2018 | 16:29

Πιστεύω πως είναι η καλύτερη συνταγή για ελαφρύ και νόστιμο κέηκ πορτοκαλιού.

Σχεδόν άγλυκο εσωτερικά, παίρνει λίγη ζάχαρη από το γλάσο που σας προτείνω για κάλυψη.

Λατρεμένο κέηκ, για fitness καταναλωτές: έχει λίγο αλεύρι, λίγη ζάχαρη και διαλεχτά υλικά!

Υλικά

  • 3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας
  • 1/4 φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 μερίδα βανίλια
  • 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αποξηραμένο πορτοκάλι, για διακόσμηση, προαιρετικά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη για το γλάσο

Κέικ πορτοκάλι, με ελαιόλαδο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι ή φόρμα
  • Σε μπολ βάλτε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το γιούρτι, την βανίλια -Ανακατέψτε με αυγοδάρτη να αναμειχθούν
  • Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε καλά να αναμειχθούν
  • Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου, ώσπου το μαχαίρι να είναι στεγνό
  • Βγάλτε το κέηκ σε σχάρα και αφήστε να κρυώσει
  • Για το γλάσο αναμείξτε την άχνη με μια κουταλιά νερό
  • Ρίξτε το στην επιφάνεια του κέηκ, αφήστε να σταθεροποιηθεί
  • Διακοσμήστε με πορτοκάλι αποξηραμένο, αν έχετε

Κέικ πορτοκάλι, με ελαιόλαδο | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ