Δύο ετερόφυλοι ηλικιωμένοι παντρεύτηκαν για να γλιτώσουν τον φόρο κληρονομιάς [εικόνες] - iefimerida.gr

Δύο ετερόφυλοι ηλικιωμένοι παντρεύτηκαν για να γλιτώσουν τον φόρο κληρονομιάς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάμεσά τους υπάρχει φιλία 30 ετών αλλά σίγουρα όχι έρωτας.

Ο Matt Murphy και ο Michael O’Sullivan παντρεύτηκαν στην Ιρλανδία, λίγο πριν τα Χριστούγεννα για να γλυτώσουν τους βαρείς φόρους κληρονομιάς. Σε αυτή την χώρα, με την στέρεη καθολική παράδοση, όπου ο γάμος για όλους υιοθετήθηκε πρόσφατα, η ένωση των δύο φίλων χαιρετίστηκε από όλους, ακόμη και από ορισμένους ιερείς.

Δύο ετερόφυλοι ηλικιωμένοι παντρεύτηκαν για να γλιτώσουν τον φόρο κληρονομιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ηλικίας 85 ετών, χωρίς δική του οικογένεια, ο Matt Murphy θέλει το σπίτι του στο Δουβλίνο να το πάρει ο 58χρονος στενός φίλος του, Michael O’Sullivan, μετά τον θάνατό του.

Δύο ετερόφυλοι ηλικιωμένοι παντρεύτηκαν για να γλιτώσουν τον φόρο κληρονομιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ωστόσο, ο φόρος κληρονομιάς ανερχόταν στα 50.000 ευρώ, ποσό που ο 58χρονος Michael O’Sullivan δεν διέθετε σε καμία περίπτωση. Είχε πρόσφατα βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και αναγκάστηκε για ένα διάστημα να κοιμάται στο αυτοκίνητό του. Την ίδια ώρα, ο 85χρονος φίλος του είχε ανάγκη κάποιον μόνιμα στο σπίτι για να τον περιποιείται. Ετσι, τους ήρθε η ιδέα: ο νεότερος φίλος θα ασχολιόταν με την υγεία του και ο πιο ηλικιωμένος θα του κληροδοτούσε το σπίτι του όταν θα πέθαινε. Μόνο ο φόρος ήταν το εμπόδιο.

Δύο ετερόφυλοι ηλικιωμένοι παντρεύτηκαν για να γλιτώσουν τον φόρο κληρονομιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ενας δικηγόρος τους έδωσε την λύση: σε περίπτωση γάμου, ο φόρος κληρονομιάς ήταν μηδενικός. Τίποτα, επίσης, δεν εμπόδιζε δύο άτομα, ακόμη κι όταν είναι ετερόφιλοι, να παντρευτούν.

Οι δύο νεόνυμφοι ηλικιωμένοι χαιρέτησαν, με την ευκαιρία, τους γκέη και τις λεσβίες εκτιμώντας ότι η δική τους μάχη τους επέτρεψε να επωφεληθούν και οι ίδιοι.

Ο γάμος τους έτυχε μεγάλης δημοσιότητας, το πρόβλημα ωστόσο δεν λύθηκε. Δεν είναι βέβαιο ότι οι οικονομικές υπηρεσίες θα καμφθούν, αφού είναι προφανές ότι πρόκειται για λευκό γάμο. Επομένως, είναι πιθανόν η διοίκηση να την καταγγείλει.

Δύο ετερόφυλοι ηλικιωμένοι παντρεύτηκαν για να γλιτώσουν τον φόρο κληρονομιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ