Κατσέλη: «Υπάρχει μεγάλο πολιτικό κενό στη χώρα» [βίντεο] - iefimerida.gr

Κατσέλη: «Υπάρχει μεγάλο πολιτικό κενό στη χώρα» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μεγάλο πολιτικό κενό στη χώρα έκανε λόγο η ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη «κλείνοντας» εμμέσως «το μάτι» στα σενάρια που την θέλουν να πρωτοστατεί στην ίδρυση νέου κόμματος.

Η πρώην υπουργός Οικονομικών, προσκεκλημένη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε πως «από τη μια μεριά υπάρχουν οι δυνάμεις που λένε "ναι" σε όλα, και από την άλλη κόμματα όπως το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ που λένε "όχι" σε όλα». Παράλληλα δεν έλειψαν και τα «καρφιά» στην Δημοκρατική Αριστερά η οποία σύμφωνα με την κ. Κατσέλη «δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της», συγκαταλέγοντας εμμέσως το ΠΑΣΟΚ στα κόμματα που λένε «ναι» σε όλα.

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης καινούριου πολιτικού πλαισίου μέσα στο οποίο «πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με συγκεκριμένες ρυθμίσεις, επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αλλαγές στον διοικητικό μηχανισμό».

Η πρώην υπουργός δήλωσε ότι μετεκλογικά θα ήθελε κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς, αλλά με μια Αριστερά που δεν θα φοβάται να κυβερνήσει. Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, η κ. Κατσέλη δήλωσε πως «ουσιαστικά πρόκειται για μεγάλη διάσπαση εκ των άνω ο ακρωτηριασμός του 1/4 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», ενώ τόνισε πως το κόμμα έχασε την επαφή με τον κόσμο και σταδιακά μεταλλάχθηκε σε ένα εξουσιαστικό κόμμα.

Για το «λεφτά υπάρχουν» ανέφερε ότι ελέχθη με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον Γιώργο Παπανδρέου στη ΔΕΘ και αφορούσε τις πηγές χρηματοδότησης του ελλείμματος το προϋπολογισμού.

Πρέπει να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, να διευρυνθεί η φορολογική βάση, είπε η κ. Κατσέλη, όλα αυτά είναι ένδειξη πως λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν και καλό θα είναι να οργανωθούμε και να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες που πρέπει για να τα πιάσουμε.

Η πρώην υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε «αστείο» το γεγονός ότι έρχονται έφοροι από τη Γερμανία, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα βρίσκεται στην μηχανοργάνωση και το data center.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ