Χάος στα σούπερ μάρκετ του Καράκας -Ο Μαδούρο διέταξε τη μείωση των τιμών [βίντεο] - iefimerida.gr

Χάος στα σούπερ μάρκετ του Καράκας -Ο Μαδούρο διέταξε τη μείωση των τιμών [βίντεο]

Χάος στα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας (Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/Miguel Gutierrez)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικόνες χάους επικράτησαν έξω από τα σούπερ μάρκετ στο Καράκας το Σάββατο μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μαδούρο να διατάξει τα καταστήματα να μειώσουν τις τιμές τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι απελπισμένοι πολίτες της χώρες που μαστίζεται από την οικονομική κρίση ξεχύθηκαν στους δρόμους για να προμηθευτούν τρόφιμα σε πολύ χαμηλές τιμές καθώς η επιδείνωση της οικονομίας της χώρας έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις.

Μέλη της εθνικής φρουράς προσπαθούν να ελέγξουν το πλήθος σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανάγκασε περίπου 216 σούπερ μάρκετ να μειώσουν τις τιμές τους στα επίπεδα του περασμένου μήνα, την στιγμή που οι τιμές αλλάζουν καθημερινά λόγω της ταχύτατης αύξησης του πληθωρισμού.

Χάος στα σούπερ μάρκετ του Καράκας -Ο Μαδούρο διέταξε τη μείωση των τιμών [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η είδηση των εκπτώσεων εξαπλώθηκε γρήγορα από στόμα σε στόμα και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τα καταστήματα, πριν ακόμα αυτά ανοίξουν. Ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στο ανατολικό Καράκας παρέμενε κλειστό και οι άνθρωποι άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες φωνάζοντας «Πεινάμε! Θέλουμε φαγητό!». Στο συγκεντρωμένο πλήθος υπήρχαν μεταξύ άλλων βρέφη, συνταξιούχοι και παιδιά με αναπηρίες.

Οι επικριτές του Μαδούρο τον κατηγορούν ότι "παίζει με τη φωτιά" και εκτιμούν ότι η πολιτική του θα αποθαρρύνει τα σουπερμάρκετ από το να γεμίζουν με προϊόντα τα ράφια τους και θα μπορούσε να οδηγήσει σε λεηλασίες.

Efectivos de la Guardia Nacional controlan acceso a supermercados, luego de formarse largas colas tras rebaja de precios impuesta por la Sundde https://t.co/mrW6NfY9Q0 pic.twitter.com/A4Gx4yqVaQ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα χάος σούπερ μάρκετ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ