Η Kύπρος προετοιμάζεται για την προεδρία στην ΕΕ - iefimerida.gr

Η Kύπρος προετοιμάζεται για την προεδρία στην ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο προετοιμασίας ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ύστερα από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση της έως τώρα πορείας υλοποίησης του σχεδιασμού για την προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας.

Ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία φιλοδοξεί να θέσει την σφραγίδα της στα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποφασίστηκε η σύσταση πολιτικής επιτροπής υπό τον πρόεδρο Χριστόφια, η οποία θα έχει το γενικό πρόσταγμα. Στην επιτροπή θα μετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Επικεφαλής της Συντονιστικής Γραμματείας και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Στεφάνου ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα υποβληθεί ο οριστικός προϋπολογισμός της Κυπριακής Προεδρίας που θα αφορά όλα τα συστατικά μέρη της Προεδρίας, τόσο τη στελέχωση όσο και διάφορες δράσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της Προεδρίας. Στις 9 Μαΐου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα μεταβεί στην Πολωνία , όπου μαζί με την Δανία θα αποφασιστεί το γενικό πρόγραμμα του "τρίο" της Προεδρίας, το οποίο αρχίζει από τον προσεχή Ιούνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ