Η αυθεντική συνταγή της μπολονέζ περιέχει ένα απροσδόκητο συστατικό και είναι αριστούργημα - iefimerida.gr

Η αυθεντική συνταγή της μπολονέζ περιέχει ένα απροσδόκητο συστατικό και είναι αριστούργημα

shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν έχει τύχει να ταξιδέψετε στη γειτονική Ιταλία, τότε, εκτός από τα αξιοθέατα της πολυαγαπημένης χώρας, πιθανότατα επισκεφθήκατε και τα εστιατόριά της.

Και μάλλον αυτή ήταν η εποχή που καταλάβατε ότι η ιταλική πίτσα δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική εκδοχή της. Η καρμπονάρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό το γεμάτο κρέμα γάλακτος πιάτο που φτιάχνατε στα φοιτητικά σας χρόνια και η πανακότα δεν είναι απλά μια λευκή άγευστη τρεμάμενη κρέμα (καλά, εδώ ίσως και να υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες).

Το ίδιο συμβαίνει και με την σάλτσα μπολονέζ, αυτή που στην Ελλάδα συνοδεύει τις μακαρονάδες μας (σε ελεύθερη μετάφραση, μακαρόνια με κιμά). Η ιταλική μπολονέζ είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία που λίγη σχέση έχει με την ελληνοποιημένη μπολονέζ.
Κατ’ αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα τα υλικά πρέπει να είναι φρέσκα. Τίποτα δεν βγαίνει από την κατάψυξη για να μπει στο πιάτο μας. Η αυθεντική μπολονέζ έχει εκπληκτικά λεπτή γεύση, είναι αρωματική και κρεμώδης, ενώ πάνω από κάθε πιάτο αναπαύεται περήφανο άφθονο φρεσκοτριμμένο parmigiano-reggiano.

Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές σχετικά με την ποσότητα αλλά τα βασικά συστατικά πρέπει να είναι τα ίδια. Το 1982, η Academia Italiana della Cucina κατέγραψε επίσημα τη συνταγή στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Μπολόνια....

Δείτε την αυθεντική συνταγή και το απροσδόκητο συστατικό της μπολονέζ, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπολονέζ αυθεντική συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ