Καψής: «Δεν είναι καμία κεραμίδα ότι θα ληφθούν νέα μέτρα τον Ιούνιο» - iefimerida.gr

Καψής: «Δεν είναι καμία κεραμίδα ότι θα ληφθούν νέα μέτρα τον Ιούνιο»

Παντελής Καψής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για νέα δύσκολα μέτρα που θα ληφθούν τον Ιούνιο έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο οποίος προέβλεψε ότι ο πρώτος χρόνος των νέων μέτρων θα είναι δύσκολος, έως ότου γίνει επανεκίννηση της οικονομίας.

«Δεν είναι καμιά κεραμίδα ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο. μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση τη μετάβαση στα πρωτογενή πλεονάσματα.», ενώ χαρακτήρισε Τα μέτρα δεν ξέρω αν θα είναι τρισχειρότερα, θα είναι όμως δύσκολα, πολύ δύσκολα», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Καψής εξήγησε ότι τα νέα μέτρα λαμβάνονται με στόχο να «κλείσει το έλλειμμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε ανοιχτά το θέμα των απολύσεων λέγοντας πως είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί. Το ότι θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο είναι βέβαιο, αυτό έχει συμφωνηθεί, όμως θα γίνει μετά από αξιολόγηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.«

Επιπλέον ο κ. Καψής προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση μεταβατικών διατάξεων για τους εργαζομένους στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, οι οποίοι καταργούνται.

«Η εκτίμηση είναι ότι κάποια στιγμή το 2013 η οικονομία θα πάρει μπροστά», είπε ο κ. Καψής και σημείωσε ότι «ο ένας χρόνος είναι ο πολύ δύσκολος, όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία, τα πράγματα θα βελτιωθούν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι επιλογή «αντί να κόβονται θέσεις εργασίας να μειωθούν οι μισθοί», αφού υποστήριζοντας πως αυτό είναι μονόδρομος προκειμένου η χώρα μας να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.«Έχετε κάποια άλλη καλύτερη λύση από την μείωση των μισθών;», αναρωτήθηκε α πευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κλείνοντας με την εκτίμηση ότι «το φως στο βάθος του τούνελ είναι η ανάπτυξη και η ανάπτυξη προϋποθέτει ανταγωνιστικότητα».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ