Αμερικανοί βουλευτές ζήτησαν ψυχιατρική αξιολόγηση του Τραμπ - iefimerida.gr

Αμερικανοί βουλευτές ζήτησαν ψυχιατρική αξιολόγηση του Τραμπ

O πρόεδρος των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια διάσημη στις ΗΠΑ ψυχίατρο κλήτευσε ομάδα μελών του κογκρέσου προκειμένου να αξιολογήσει την ψυχική κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταδίδουν το CNN και το Politico οι πάνω από δώδεκα βουλευτές και γερουσιαστές -όλοι τους Δημοκρατικοί πλην ενός Ρεπουμπλικανού- είχαν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την καθηγήτρια Μπράντι Λη του φημισμένου Πανεπιστημίου Γιέιλ, όπου εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για τους κινδύνους που συνιστά για την χώρα «η ψυχική αστάθεια» του Προέδρου. Η Λη προειδοποίησε το Καπιτώλιο για τον Τραμπ: «Θα ξεφύγει και βλέπουμε ήδη τα σημάδια».

Σε συνέντευξή της η ψυχίατρος επεσήμανε ότι ο Τραμπ «επανέρχεται σε θεωρίες συνωμοσίας, αρνείται πράγματα που έχει παραδεχθεί στο παρελθόν... Φοβούμαστε ότι η τάση του να αντιδρά άμεσα μέσω twitter είναι ένδειξη ότι καταρρέει υπό το βάρος του στρες. Θα χειροτερέψει και θα γίνει ασυγκράτητος υπό την πίεση της προεδρίας».

Η Λη έχει εκδώσει ένα βιβλίο με τον τίτλο «The Dangerous Case of Donald Trump » (Η Επικίνδυνη Περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ), το οποίο περιλαμβάνει άρθρα ειδικών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του Προέδρου, αν και πολλοί επισημαίνουν ότι οι διαγνώσεις εξ’ αποστάσεως απαγορεύονται από τον κώδικα δεοντολογίας της Ένωσης Αμερικανών Ψυχιάτρων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, χαρακτήρισε «γελοίες και επονείδιστες» τις δηλώσεις της Λη, υποστηρίζοντας ότι αν ο Τραμπ δεν ήταν κατάλληλος για το ύπατο αξίωμα «τότε προφανώς δεν θα βρισκόταν εκεί που είναι τώρα», ούτε θα μπορούσε να επικρατήσει των εσωκομματικών του αντιπάλων στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ