Βόμβα Τιμοσίδη: Γιατροί «τα παίρνουν» από φαρμακοβιομηχανίες - iefimerida.gr

Βόμβα Τιμοσίδη: Γιατροί «τα παίρνουν» από φαρμακοβιομηχανίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετοί γιατροί έχουν στενές σχέσεις με τις φαρμακοβιομηχανίες υποστήριξε ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης απαντώντας στις αντιδράσεις που σημειώνονται για την δυνατότητα κυκλοφορίας και συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων που ρίχνουν κατακόρυφα το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο υφυπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι και ο ίδιος ως γιατρός έχει συνταγογραφήσει τέτοια φάρμακα και ότι υπάρχουν ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν γενόσημα εδώ και 10-20 χρόνια για νοσήματα καρδιάς, ψυχικές παθήσεις και γαστροπροστασία και αυτά είναι αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τιμοσίδη στο εξωτερικό υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν πρωτότυπα φάρμακα και μόλις λήξει η κατοχυρωμένη πατέντα τους, την επόμενη ημέρα βγάζουν νέα φάρμακα στην αγορά και δεν συνεχίζουν την παραγωγή των παλιών.

Ετσι, διατηρούν τις τιμές σε υψηλό επίπεδο ενώ αντιθέτως οι άλλοι που παράγουν γενόσημα έχουν τη δυνατότητα να πουλάνε φάρμακα έως και 80% φτηνότερα.

«Οποιοδήποτε γενόσημο φάρμακο πρέπει να έχει άδεια κυκλοφορίας από την ΕΕ αλλά και τον ΕΟΦ. Υπάρχει παραπληροφόρηση ότι ο ΕΟΦ δεν μπορεί να ελέγξει, εμείς τον ενισχύουμε και ζητάμε τη βοήθεια των ελλήνων γιατρών» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ