Τα απίστευτα κοσμήματα από το θησαυρό των μαχαραγιάδων που έκλεψαν από έκθεση στη Βενετία [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα απίστευτα κοσμήματα από το θησαυρό των μαχαραγιάδων που έκλεψαν από έκθεση στη Βενετία [εικόνες]

Αξίας τουλάχιστον 3 εκατ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασχημα τα νέα για τα κλοπιμαία από το Μουσείο της Βενετίας.

Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει τις τελευταίες ώρες από την εισαγγελία της Βενετίας, δεν αποκλείεται τα τιμαλφή που εκλάπησαν από την έκθεση «Θησαυροί των Μογκούλ και των μαχαραγιάδων», να έχουν ήδη διαλυθεί και να έχουν πουληθεί σε μεμονωμένα, μικρά κομμάτια από τους ληστές.

Πρόκειται για ένα περιδέραιο από χρυσό και διαμάντια και δυο σκουλαρίκια, αξίας τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Τα απίστευτα κοσμήματα από το θησαυρό των μαχαραγιάδων που έκλεψαν από έκθεση στη Βενετία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Όλη η συλλογή, που εκτέθηκε στην Βενετία, ανήκει στην βασιλική οικογένεια του Κατάρ και στον σεϊχη Χαμάντ Μπιν Αμπντουλάχ Αλ Θανί.

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει σήμερα ότι οι υπεύθυνοι της αστυνομίας της Βενετίας έχουν ζητήσει την βοήθεια των κεντρικών γραφείων της Ρώμης, με χρήση υψηλής τεχνογνωσίας και πεπειραμένων επιθεωρητών, για να μπορέσουν να εντοπισθούν και να συλληφθούν οι υπεύθυνοι αυτού του «κόλπο γκρόσσο», που θυμίζει την υπόθεση του μουσείου Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης.

Συνεχίζει, πάντως, να προκαλεί πολλές απορίες το πώς οι ληστές κατάφεραν να μην σπάσουν την γυάλινη θήκη στην οποία φυλάσσονταν τα τιμαλφή, να καθυστερήσουν την ενεργοποίηση του συναγερμού, αλλά και το ότι κανένας από τους υπεύθυνους για την φύλαξη των εκθεμάτων δεν μπόρεσε να τους εντοπίσει και να τους μπλοκάρει.

Δείτε ΕΔΩ τι έγινε στο Μουσείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενετία μουσείο κλοπή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ