Tζανακόπουλος: Ο Καμμένος δεν θα πει όχι στη λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ - iefimerida.gr

Tζανακόπουλος: Ο Καμμένος δεν θα πει όχι στη λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να οικοδομηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση...στα εθνικά ζητήματα δεν υπάρχει λόγος να πορεύεται κανείς με όρους κυβερνητικής αυτάρκειας» υποστήριξε στο Euronews ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας έτσι στο ζήτημα της διαφορετικής θέσης που έχουν στο Μακεδονικό οι ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αφού υποστήριξε πως πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικά σύνθετο, εξαιρετικά λεπτό και εξαιρετικά πολύπλοκο αποκάλυψε ότι ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί για να σχηματίσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, προχώρησε όμως ένα βήμα ακόμα αποκαλύπτοντας ειδικά για τον Πάνο Καμμένο ότι δε θα φέρει αντίρρηση στην επίλυση αν υπάρξει πολιτική συναίνεση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος: «ο βασικότερος όρος για να μπορέσουμε να το επιλύσουμε είναι ακριβώς να οικοδομηθεί η ευρύτερη, δυνατή συναίνεση εντός του πολιτικού συστήματος. Από εκεί και πέρα ξέρετε ότι η κυβέρνηση αυτή, αποτελείται από δύο πολιτικούς φορείς, οι οποίοι έχουν διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, διαφορετική πολιτική καταγωγή, διαφορετικές ιδεολογικές τοποθετήσεις, αλλά παρ όλα αυτά η τοποθέτηση του κ. Καμμένου σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει την εξεύρεση μίας λύσης καθώς τήρησε μια πολύ υπεύθυνη στάση, λέγοντας το εξής, ότι παρά το γεγονός ότι έχει τις επιφυλάξεις του σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο, δεν έχει τη διάθεση να πυροδοτήσει μία κυβερνητική, πολιτική κρίση, αλλά αντιθέτως θέτει ως όρο, ακριβώς αυτό που σας έλεγα εγώ προηγουμένως, την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στο πλαίσιο του πολιτικού συστήματος. Εφόσον αυτή βρεθεί ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα φέρει αντίρρηση σε ό,τι αφορά την επίλυση του ζητήματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ