ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ «ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ» ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2003-200

Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδας: Διώξεις για μίζα 210.000 ευρώ

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews
Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

Στο στόχαστρο των ανακριτικών αρχών μπαίνει ακόμη μία δικογραφία που αφορά διακίνηση μίζας ύψους 210.000 και σχετίζεται με την κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από πολύμηνη έρευνα άσκησε ποινικές διώξεις για ενεργητική δωροδοκία σε βάρος δύο προσώπων, επικεφαλής εταιριών, που φέρονται ότι δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους, με σκοπό να ανατεθεί στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του διαχειριστή της εταιρίας ΟΜΕΚ και του επικεφαλής της εταιρίας Lahmeyer, οι οποίοι φέρονται ότι διακίνησαν το μαύρο χρήμα στο πλαίσιο της υπογραφής σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων, την περίοδο 2003-2007.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τα χρήματα διακινήθηκαν με την βοήθεια εικονικών τιμολογίων που εκδόθηκαν από εταιρία "φάντασμα" με έδρα τα νησιά Jersey.

Οι αρχές άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης με αφορμή την κατάθεση ενός Βέλγου, ο οποίος εμφανίζεται ενέπλεξε στην υπόθεση και την εταιρία Thales, γνωστή στη χώρα μας από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Βέλγος φέρεται να ισχυρίστηκε η εταιρία έδινε μίζες και για έργα του μετρό.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.