Οταν ο Χριστόδουλος Ξηρός έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. -Η κινηματογραφική σύλληψη και το περίεργο λουκ [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν ο Χριστόδουλος Ξηρός έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. -Η κινηματογραφική σύλληψη και το περίεργο λουκ [εικόνες]

Ο Χριστόδουλος Ξηρός λίγο μετά τη σύλληψή του / Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, του «Μανώλη» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Ήταν 3 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Σάββατο, όταν ο Ξηρός συνελήφθη στην περιοχή της Αναβύσσου, στη νοτιοανατολική Αττική, σε μια επιχείρηση που θύμιζε κινηματογραφική ταινία.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος εθεωρείτο δραπέτης από τις 7 Ιανουαρίου 2014 (δηλαδή έναν χρόνο πριν από τη σύλληψή του), συνελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας την ώρα που έβγαινε από σπίτι στην Ανάβυσσο, χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., η σύλληψή του έγινε με κινηματογραφικό τρόπο: Ένας αστυνομικός έπεσε με τη μηχανή του στο οδόστρωμα επίτηδες, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του Ξηρού, που εκείνη την ώρα έβγαινε από το σπίτι πάνω σε ποδήλατο και πλησίασε για να τον βοηθήσει. Τότε οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον αιφνιδίασαν και τον συνέλαβαν.

Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Ναι, είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός». Το σπίτι όπου έμενε είναι κοντά στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, στην οδό Μερκούρη, ενώ σε αυτό διέμενε ο Χρ. Ξηρός τους τελευταίους 2 μήνες πριν από τη σύλληψή του. Το είχε νοικιάσει χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.

Κατά τη σύλληψη του «Μανώλη» της 17Ν είχαν βρεθεί στην κατοχή του ένα πιστόλι με αποξυμένο αριθμό και τύπο, 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη, ενώ εντύπωση είχε κάνει η μεταμφίεσή του: είχε μακριά ξανθά μαλλιά και μούσι, ενώ τη στιγμή της σύλληψης φορούσε γυαλιά ηλίου.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός λίγο μετά τη σύλληψή του (φωτογραφίες από την ΕΛ.ΑΣ.):

Οταν ο Χριστόδουλος Ξηρός έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. -Η κινηματογραφική σύλληψη και το περίεργο λουκ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οταν ο Χριστόδουλος Ξηρός έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. -Η κινηματογραφική σύλληψη και το περίεργο λουκ [εικόνες] | iefimerida.gr 1




​Στο σπίτι όπου διέμενε είχαν βρεθεί οπλισμός -επτά όπλα τύπου καλάζνικοφ- ένα βαρέλι με εκρηκτική ύλη και στην αυλή σακιά με άμμο που χρησιμοποιούνται για να κατευθύνεται το ωστικό κύμα ύστερα από έκρηξη. Επίσης, ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG, καθώς και ένα σφραγισμένο κουτί διαστάσεων 1 μ. Χ 50 εκ.

To σπίτι στην Ανάβυσσο όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός:

Οταν ο Χριστόδουλος Ξηρός έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. -Η κινηματογραφική σύλληψη και το περίεργο λουκ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στην ενημέρωση που είχε κάνει ο τότε αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης, είχε αναφέρει ότι ο Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι, πλέον, ο Χριστόδουλος Ξηρός κρατείται στις φυλακές Διαβατών, καταδικασμένος σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ