Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες]

Τα συντριβάνια πάγωσαν στο Σάρλοτ της Β.Καρολίνα (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα πολικού ψύχους πριν καλά καλά προλάβουν να συνέλθουν από την σφοδρή κακοκαιρία του τελευταίου δεκαημέρου θα βρεθούν τα επόμενα 24ωρα οι ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων μια τεράστια καταιγίδα με χιόνι, παγετό και πιθανότατα πλημμύρες θα σφυροκοπήσει παραθαλάσσιες περιοχές από τη Τζόρτζια μέχρι το Μέιν και μέχρι την Πέμπτη θα θυμίζει χειμερινό κυκλώνα σαρώνοντας τη Νέα Αγγλία με σφοδρούς ανέμους και χιονθύελλες.

Αν επιβεβαιωθούν τα υπολογιστικά μοντέλα τότε θα πρόκειται για την πιο σφοδρή κακοκαιρία εδώ και δεκαετίες αυτή την εποχή του χρόνου ανοικτά των ακτών της Νέας Αγγλίας.

Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ οι επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, ενώ πάγωσε ένα υδραγωγείο στην Άιοβα και σταμάτησαν προσωρινά τα δρομολόγια των οχηματαγωγών στη Νέα Υόρκη.

Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ένα στρώμα πάγου έσπασε σε κομμάτια στις όχθες του ποταμού Χάντσον στο Φορτ Λη του Νιου Τζέρσι. Στο βάθος διακρίνεται η γέφυρα «Τζορτζ Ουάσιγκτον».

Οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα από τη Φλόριντα μέχρι το Μέιν αν και οι επιπτώσεις της καταιγίδας θα εξαρτηθούν από την πορεία της, που προς το παρόν φαίνεται να απειλεί κυρίως τις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι καταρράκτες Paterson Great Falls στο εθνικό ιστορικό πάρκο της ομώνυμης πόλης του Νιου Τζέρσι πάγωσαν εν μέρει. Ολόκληρη η περιοχή εξακολουθεί να πολιορκείται από αρκτικό ψύχος.

Ένα στρώμα χιονιού γύρω στα 10 εκ. αναμένεται να καλύψει για πρώτη φορά από το 2010 παράκτιες περιοχές της Νότιας Καρολίνα όπως η Myrtle Beach, ενώ στα λευκά αναμένεται να ντυθεί ακόμη και το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σταγόνες νερού πάγωσαν πάνω σ’ ένα δέντρο στην παραλία Φορτ Γουόλτον της Φλόριντα

Τη μανία των στοιχείων της Φύσης αναμένεται να γνωρίσουν και η Βιρτζίνια, το Ντέλαγουερ και το Μέριλαντ, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να παραμείνει κάτω από το μηδέν και τις προσεχείς μέρες στο Ντάλας του Τέξας!

Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μια άστεγη προσπαθεί να ζεσταθεί τυλιγμένη στην κουβέρτα της στο Χιούστον. Ο υδράργυρος έκανε βουτιά τη νύχτα στο Τέξας, ενώ στα λευκά ντύθηκε ακόμη και το Όστιν.

Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Δύσκολη υπόθεση το ψάρεμα στα παγωμένα νερά του Μισσισσιπή στο Dubuque της Άιοβα. Το κρύο είναι δριμύ στην περιοχή και μεγάλο τμήμα των μεσοδυτικών Πολιτειών.

Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται στον πάγο και το χιόνι που έχει καλύψει ένα χωράφι στο Ρονκς της Πενσυλβάνια

Οι Νεοϋορκέζοι, που βίωσαν μια απ’ τις πιο κρύες Πρωτοχρονιές των τελευταίων εκατό χρόνων, ίσως βρεθούν στο έλεος μιας νέας χιονοθύελλας αν η καταιγίδα κινηθεί περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά, ενώ μετά το πέρασμά της οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν κατακόρυφη πτώση, καθώς αρκτικές αέριες μάζες από τον κόλπο του Χάντσον στον Καναδά θα κινηθούν νοτιότερα.

Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Μια γυναίκα προσπαθεί να προστατευθεί από το κρύο καθώς η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά κάτω από το μηδέν στο Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα

Σε κλοιό αρκτικού ψύχους μεγάλο μέρος των ΗΠΑ - Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Παιχνίδια στο χιόνι για τον 12χρονο Άιντεν Κουκ στο Σεντ Τζόζεφ του Μίσιγκαν

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Τραμπ στο Twitter οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι χειμερινές κακοκαιρίες, όπως και οι κυκλώνες και τα κύματα καύσωνα επιδεινώνονται αισθητά από την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ