Ταϊβάν: Καταδικάστηκε να επιστρέψει στη μητέρα του τα χρήματα που ξόδεψε για να τον σπουδάσει

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ταϊβάν καταδίκασε έναν οδοντίατρο 41 ετών να πληρώσει στη μητέρα του 22,33 εκατομμύρια δολάρια Ταϊβάν (626.000 αμερικανικά δολάρια) για να ξεπληρώσει τα χρήματα που είχε ξοδέψει για να τον μεγαλώσει και να τον σπουδάσει.


Το ανώτατο δικαστήριο του νησιού εκτίμησε ότι αυτός ο άνδρας, ο οποίος κατονομάζεται στα τοπικά ΜΜΕ ως «οικογένεια Τσου», έπρεπε να είχε σεβαστεί το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την μητέρα του, πριν από 20 χρόνια και με το οποίο δεσμευόταν να της επιστρέψει όλα τα χρήματα.
Η κατήγορος, με την ονομασία κ. Λο, είχε μεγαλώσει μόνη τα δύο παιδιά της, μετά το διαζύγιό της, το 1990. Ηταν ιδιοκτήτρια μια οδοντιατρικής κλινικής. Φοβούμενη ότι κανείς δεν θα την φρόντιζε όταν θα γεράσει, η κ. Λο είχε βάλει τα δύο αγόρια της, όταν έγιναν 20 ετών, να υπογράψουν ένα συμφωνητικό που ανέφερε ότι θα έπρεπε να της επιστρέψουν το 60% από τα εισοδήματά τους για να ξεπληρώσουν όσα ξόδεψε για να τα μεγαλώσει και να τα σπουδάσει.
Η κ. Λο κατέθεσε μήνυση πριν από 8 χρόνια λέγοντας ότι τα αγόρια αρνούνταν να τιμήσουν τους όρους του συμφωνητικού. Ο μεγάλος γιός υποχώρησε και δέχτηκε τελικά να της επιστρέψει τα χρήματα που του ζητούσε.
Αλλά ο μικρός γιός κατέφυγε στη δικαιοσύνη με το επιχείρημα ότι αυτό το συμφωνητικό ήταν αντίθετο με τα ήθη που επιβάλλουν ότι η εκπαίδευση και το μεγάλωμα ενός παιδιού από τους γονείς του δεν μετριέται με οικονομικούς όρους. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήρι αποφάσισε υπέρ της μητέρας του, εκτιμώντας ότι το συμφωνητικό ήταν έγκυρο και ότι ο κ. Τσου ήταν ενήλικας όταν το υπέγραφε. Επίσης εκτίμησε ότι επειδή κι εκείνος εργαζόταν ως οδοντίατρος θα μπορούσε να της επιστρέψει το ποσό.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, το οποίο μετέδωσε την είδηση, στην κινεζική παράδοση τα παιδιά πρέπει να φροντίζουν τους γονείς τους όταν γεράσουν. Ωστόσο, οι υποθέσεις εγκατάλειψης των ηλικιωμένων, οι οποίοι βρίσκονται ξαφνικά μόνοι τους, χωρίς χρήματα, πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια. Σε σημείο που πολλοί ζητούν να ψηφιστεί νόμος που θα προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους ενήλικες δεν ασχολούνται με τους ηλικιωμένους γονείς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταϊβάν μητέρα γιος ξόδεψε εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ