Ο Ομπάμα είναι Ιρλανδός! - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα είναι Ιρλανδός!

OMPAMA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ερχόμενο μήνα ο Ομπάμα θα επισκεφτεί την Ιρλανδία και θα βρεθεί στο χωριό όπου έζησε ένας πρόγονός του που ήταν παπουτσής!

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα σε βρετανικές και αμερικανικές εφημερίδες, ο προ-προ-προ-προ-πάππους του Μπάρακ Ομπάμα, ο Joseph Kearn, ήταν ιρλανδικής καταγωγής και συγκεκριμένα μεγάλωσε στο χωριό Moneygall της κομητείας Offaly όπου και εργάζονταν ως υποδηματοποιός. Ο γιός του Falmouth Kearny ήταν αυτός που αποφάσισε να φύγει μετανάστης στην Αμερική το 1850 και απόγονος αυτού είναι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η έρευνα για την ιρλανδική καταγωγή του Ομπάμα ξεκίνησε το 2007 και αποκάλυψε ότι η σχέση του με την Ιρλανδία προκύπτει από το σόι της μητέρας του Ομπάμα (και ως γνωστόν λευκής) Ann Dunham.

Στις 23 και 24 Μαΐου ο Ομπάμα θα βρεθεί στο χωριό Moneygall, των μόλις 300 κατοίκων , όπου ήδη επικρατεί ένας πανζουρλισμός, ετοιμασιών καθώς περιμένουν την επίσκεψη του πιο διάσημου γόνου της πατρίδας τους!

Η είδηση έφερε ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της ιρλανδικής καταγωγής των περισσοτέρων προέδρων της Αμερικής. Και οι περισσότεροι ιστορικοί και κοινωνικοί αναλυτές αποδίδουν το φαινόμενο στις ψήφους των συντηρητικών καθολικών. Συγκεκριμένα ιρλανδικής καταγωγής ήταν οι πρόεδροι: Andrew Jackson, Ulysses S Grant, John F Kennedy, Ronald Reagan, George W Bush κ.ά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα Ιρλανδός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ