Ανησυχία στο Μαξίμου για το Σκοπιανό -Τσίπρας και Καμμένος ξεκαθαρίζουν τους «λογαριασμούς» τους

Σε ρυθμούς κανονικότητας έχουν επιστρέψει μετά και τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του.

Όλες αυτές τις μέρες εργάζονται «αθόρυβα», ιεραρχώντας προτεραιότητες στην πολιτική ατζέντα και σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά τους.

Και κατά πληροφορίες του iefimerida, στον στενό πυρήνα της ηγεσίας υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ως προς την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Κάποια κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι η όλη διαδικασία και οι συνομιλίες για το ονοματολογικό θα «τρέξουν» με γρήγορους ρυθμούς από δω και πέρα. Και αυτό ίσως είναι πιο θετικό από το να σέρνεται το συγκεκριμένο ζήτημα,προκαλώντας φθορές στον κυβερνητικό συνασπισμό. Το μόνο σίγουρο δε, είναι η πίεση στον κυβερνητικό εταίρο θα κορυφωθεί μιας και είναι σοβαρό ζήτημα για την πολιτική επιβίωση των ΑΝΕΛ.

Τσίπρα-Καμμένος ξεκαθαρίζουν «λογαριασμούς»

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για την κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν ο πρωθυπουργός, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά εντός του 2018 και το υπουργικό συμβούλιο, όπου και ο υπουργός εξωτερικών θα παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία.

Από το Μαξίμου, πάντως, επιχειρούν στις δημόσιες παρεμβάσεις τους να υποβαθμίσουν τη διαφωνία Καμμένου και στέκονται περισσότερο στο ότι «παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις του, δεν πρόκειται ο ίδιος να σταθεί εμπόδιο στην επίλυση του ζητήματος». Αν και κατά βάθος ξέρουν ότι η στάση των ΑΝΕΛ μπορεί να εξελιχθεί σε αστάθμητο παράγοντα για την κυβέρνηση.

Ελπίζουν στην ευρύτερη συναίνεση

Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, αλλά και να φέρει τις πολιτικές δυνάμεις προ των ευθυνών τους, ρίχνει το μπαλάκι και δείχνει προς την Κοινοβουλευτική οδό.

Όπως είπε και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (real fm) «είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει μία πλειοψηφία στη Βουλή» και πρόσθεσε ότι «στη δημοκρατία αποφασίζει η πλειοψηφία των βουλευτών».Για να συμπληρώσει: «ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε αυτή η πλειοψηφία. Δεν θα ερχότανε η απόφαση και τι θα κάναμε; Ε, είκοσι πέντε χρόνια έμεινε άλυτο το πρόβλημα, θα προσθέταμε άλλα δύο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ