Σπυράκη για τους 8 Τούρκους: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τους εκδώσει - iefimerida.gr

Σπυράκη για τους 8 Τούρκους: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τους εκδώσει

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτους Δικαίου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα παροχής ασύλου για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σε δήλωσή της επισημαίνει ότι οι οκτώ αξιωματικοί δεν μπορούν να εκδοθούν καθώς υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου και επιτίθεται στην κυβέρνηση ότι εδώ και εβδομάδες δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Ερντογάν ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοσή τους.

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.

Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της.

Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.».

Τζανακόπουλος: Η κ. Σπυράκη να ξαναγράψει τη δήλωσή της

Τη δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:

«Η κα Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κα Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κα Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Σπυράκη άσυλο Τούρκοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ