Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Χατζισαφί -«Ανυπομονώ να παίξω στο Καραϊσκάκη» - iefimerida.gr

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Χατζισαφί -«Ανυπομονώ να παίξω στο Καραϊσκάκη»

Φωτογραφία: Olympiacos/FB
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ερυθρόλευκα ο Εσάν Χατζισαφί.

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Ιρανός μπακ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα άνηκε στον Πανιώνιο, καθώς οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτησή του.

Λεπτομέρειες για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του δεν έγιναν γνωστές από τον Ολυμπιακό, όπως συνηθίζεται, ενώ σύμφωνα με τους Ιρανούς θα εισπράξει περίπου 500.000 ευρώ ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης. Παράλληλα, ο 27χρονος αμυντικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις από τη στιγμή που υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους».

H ανακοίνωση:

«Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ο Χατζισαφί! Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Εσάν Χατζισαφί.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως ποδοσφαιριστής του Θρύλου, ο Ιρανός αμυντικός τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Ανυπομονώ να παίξω στο Καραϊσκάκη, μπροστά στον κόσμο της ομάδας μας! Πάμε για το 45ο!»

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ο Χατζισαφί! https://t.co/hpzQVNhCVV

Hajsafi signs for Olympiacos! https://t.co/HY4INZ3VqK#olympiacos #transfer #welcome #welcomeEhsan pic.twitter.com/RYNtU0HZZu


Το who is who του Εσάν Χατζισαφί

Ο Εσάν Χατζισαφί (1,76μ.) γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1990 στην πόλη Κασχάν του Ιράν. Ο ίδιος αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, ενώ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τη φανέλα της Zob Ahan Esfahan. Στη συνέχεια «μετακόμισε» στις ακαδημίες της Sepahan. Αφού μάζεψε εμπειρίες, ο σύλλογος τον «ανέβασε» στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2011. Το 2012 αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Tractor Sazi, για να επιστρέψει στη Sepahan τον Αύγουστο του 2015.

Οι καλές του εμφανίσεις και οι «γεμάτες» χρονιές, σε συνδυασμό με την σκληρή του δουλειά έκαναν αρκετούς συλλόγους να «γλυκοκοιτάζουν» την περίπτωση της απόκτησής του. Εν τέλει κατέληξε στην FSV Frankfurt, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για ένα έτος.

Το καλοκαίρι του 2017 επαναπατρίστηκε αφού η παλιά του γνώριμη Sepahan τον απέκτησε εκ νέου. Με τη συμπλήρωση περίπου μίας σεζόν, ο ίδιος τράβηξε τα βλέμματα των ανθρώπων του Πανιωνίου. Έτσι, ο ελληνικός σύλλογος τον απέκτησε τον Ιούνιο του 2017. Με τη φανέλα των «κυανέρυθρων» το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας έχει σημειώσει 14 συμμετοχές και έχει πετύχει ένα τέρμα.

Το who is who του Εσάν Χατζισαφί https://t.co/leVFYIpcH4 #olympiacos #transfer #welcome #welcomeEhsan pic.twitter.com/Oic2QYUT3I


Ακόμη, πρέπει να τονιστεί ότι ο παίκτης έχει παίξει και σε όλες τις Εθνικές ομάδες της χώρας του. Από το 2008 κι έπειτα, αγωνίζεται στην αντρική ομάδα, μετρώντας 89 συμμετοχές και 6 γκολ. Ο ίδιος έχει κατακτήσει σε συλλογικό επίπεδο 1 Ιρανικό Πρωτάθλημα, 3 Κύπελλα Ιράν και 1 WAFF Championship με τα χρώματα της Εθνικής του ομάδας. Επιπλέον, έχει βραβευτεί καλύτερος νεαρός παίκτης της χρονιάς (2007/2008) στο ιρανικό πρωτάθλημα, ενώ ήταν και πρώτος σε ασίστ τις σεζόν 2009/2010, 2011/2012 και 2016/2017.

Τέλος, ήταν μέσα στις καλύτερες 11άδες για τις σεζόν 2011/2012 και 2016/2017, ενώ με τα χρώματα της Εθνικής Ιράν πήρε τον τίτλο του Man of the Match το 2015 εναντίον του Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός χατζισαφι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ